Ministrul Răzvan Cuc, ajuns din nou pe Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva: „Au construit pe banii românilor, dar au construit prost”

22 septembrie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Adriana Năstase

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc (în foto), a declarat săptămâna trecută la faţa locului, adică pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva, că se doreşte să se dea în circuit această porţiune de drum, dar numai dacă şoferii vor fi în siguranţă.

Nu o ţine închisă nici o secundă, dacă nu trebuie
„Nu aş vrea să forţez un termen în momentul de faţă, dar el va fi unul rapid. Noi vrem să dăm în circulaţie aceşti kilometri, probabil că vor exista anumite restricţii pe zonele unde sunt probleme, pe care le va comunica CNAIR către participanţii la trafic, dar în momentul de faţă aşteptăm expertiza să vedem ce avem de făcut pentru a remedia problemele care, parte din ele, pot fi remediate sub trafic. În acest sens, sub nici o formă compania nu va ţine închisă autostrada, nici o secundă“, a spus ministrul Transporturilor.

Fisura de la Holdea, cea mai gravă
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a afirmat că problema cea mai gravă de pe acest tronson este fisura observată săptămâna trecută în zona Holdea. “Sunt probleme la evacuarea apelor, nu şi-au făcut lucrările aşa cum ar fi trebuit, sunt probleme la structuri şi sunt probleme la corpul autostrăzii în urma carotelor care au fost prelevate de către CESTRIN. Cea mai gravă problemă este la nodul Holdea, unde crăpătura care a început să-şi facă apariţia, la începutul săptămânii trecute, uşor, uşor, ia amploare. În acest moment, CNAIR are în desfăşurare o expertiză pentru acest obiectiv. Noi ne dorim să dăm în trafic aceşti 21 de kilometri care sunt pe acest tronson, lucru care se va şi întâmpla, dar în momentul în care se va finaliza expertiza, să ştim exact cu ce avem de-a face pe acest lot de autostradă şi ce ne-a lăsat, ca să spunem aşa, greaua moştenire pe care ne-a lăsat-o constructorul“, a spus ministrul Transporturilor.
Potrivit acestuia, CNAIR are viraţi în cont aproape 90 de milioane de lei, bani luaţi de la constructorul spaniol al Lotului 3 pentru lucrările executate cu deficienţe.

”Nu-şi bate nimeni joc de români şi banii românilor”
„În România, nu vine nimeni să-şi bată joc de români şi de banii românilor. Dacă ar fi construit pe banii lor, puteam să înţeleg, dar au construit pe banii românilor şi noi vrem lucrări de calitate. Nu pot admite ca în condiţiile în care nici nu am dat în trafic această autostradă, deja să apară fisuri, să avem ravenări, să avem probleme la captarea şi la drenarea apelor din corpul autostrăzii şi, mai grav, să nu fie pus în operă ceea ce trebuia de la bun început“, a adăugat ministrul Cuc.
Şeful CNAIR, Sorin Scarlat, a spus că este posibil ca expertiza tehnică pentru Lotul 3 să fie gata până la sfârşitul acestei luni.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. roman spune:

    nu ma urc pe A1 in zona Lotului 3 pana nu sunt remediate absolut toate problemele si se circula normal, pe 2 benzi de mers, cu 130 km pe ora pe uscat si 80 km pe ora pe ploaie.Shame Spain! Rusine Spania pt acest cadou deasteptat~~

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 23.09.2019

George Cosmin Titiş, cetăţean din Lupeni Pentru că, orbit de gelozie, a înjunghiat-o mortal pe fosta lui prietenă, într-un parc...

Bulina albă, 23.09.2019

Diana Eva Diniş, coordonatorul  „Let`s Do It, România!”- judeţul Hunedoara Pentru că la campania de ecologizare au luat parte peste...

Gura lumii, 23.09.2019

Un băiat rotofei, care dansa pe mese, se vrea iarăşi mare şef. Cârcotaşii spun că s-a dus zilele trecute la...

Închide