Ministrul Novak vrea să schimbe înfăţişarea ministerului

Cei care au trecut recent pe la sediul Ministerului şi Sporturilor din Bucureşti, au putut constata că de foarte mult timp fotografiile de pe pereţii interior ai clădirii nu au mai fost înlocuite de mult timp.
Noul ministru, Eduard Novak, inten­ţio­nează însă să schimbe înfăţişarea sediului instituţiei pe care o conduce şi să expună fotografii ale marilor campioni precum Nadia Comăneci, Elisabeta Lipă sau Ivan Patzaichin.
„Dacă ne dorim performanţă, trebuie să ne respectăm eroii. Am observat cu stupoare că în interiorul ministerului nu există fotografii ale marilor noştri campioni: Nadia Comăneci, Elisabeta Lipă, Gheorghe Hagi, Ivan Patzai­chin, Simona Halep, Gabriela Szabo etc. Îmi doresc ca sportivii, tinerii, copiii să vadă zil­nic imaginile acestor eroi care au făcut is­to­rie, ale căror poveşti de viaţă şi succes sunt o sursă de motivaţie. Trebuie să ne lăsăm inspiraţi de reuşitele lor, de modelul pe care îl reprezintă pentru tinerele generaţii, dar şi pentru noi, ceilalţi”, a scris ministrul Ti­neretului şi Sportului, marţi, pe o pagină de socializare.
Eduard Novak, însuşi medaliat la Jocurile Paralimpice, precizează că sediul MTS trebuie să se identifice cu sportivii care au scris istorie în sportul românesc. “Acesta este motivul pentru care am luat iniţiativa de a schimba înfăţişarea ministerului, în zona intrării, unde vizitatorii iau primul contact cu acest mediu, precum şi în alte câteva locaţii importante din interior. Casa sportului românesc trebuie să se identifice cu cei care au scris istoria sa. Este o chestiune de onoare”, a mai scris demnitarul român.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare