Ministrul Novak îl premiază pe sportivul Novak

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak (foto), a declarat că sportivii români medaliaţi la Jocurile Olimpice şi Jo­curile Paralimpice vor primi recompensele din partea statului la finalul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie.

Premii mai mari
„Sportivii medaliaţi încă nu au primit banii dar cred că la sfârşit de septembrie sau în­ceput de octombrie îi vor primi. Probabil că şi eu voi primi ca fost sportiv. Important e ca sportivii care au cucerit medalii să fie mulţumiţi”, a declarat Novak.
Întrebat cine îl va premia pe sportivul Eduard Novak pentru medalia cucerită la Jo­curile Paralimpice, ministrul a spus: „Nu mai ajung la situaţia să mai aştept pe cine­va. Aşa că ministrul va primi şi pe domnul sportiv şi am rezolvat şi treaba asta”.
România s-a clasat pe locul 46 în cla­sa­mentul medaliilor obţinute la Jocurile Olim­pice. La Tokyo, România a avut un bilanţ de patru medalii, una de aur, la dublu vâsle feminin (Nicoleta Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş), şi trei medalii de argint, la spadă feminin (Ana-Maria Popescu), dublu rame masculin (Marius Vasile Cozmiuc, Ci­prian Tudosă) şi patru rame fără cârmaci masculin (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mu­gu­rel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Be­rariu, Cosmin Pascari).
La Jocurile Paralimpice, România a a ob­ţinut două medalii, una de argint, obţinută de ciclistul Eduard Novak, în proba de urmărire individuală, 4.000 m pe velodrom (categoria C4), şi una de bronz, cucerită de judoka Alex Bologa, la cat. 60 kg.
Guvernul a dublat premiile sportivilor cu performanţe la Jocurile Olimpice şi Para­lim­pice, astfel, sumele pe care sportivii le vor primi sunt următoarele: locul I – 140.000 euro (faţă de 70.000 euro), locul al II-lea – 112.000 euro (faţă de 56.000 euro), locul al III-lea – 84.000 euro (faţă de 42.000 euro), locul al IV-lea – 56.000 euro (faţă de 28.000 euro), locul al V-lea – 42.000 euro (faţă de 21.000 euro), locul a VI-lea – 28.000 euro (faţă de 14.000 euro).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.