COMUNICAT DE PRESĂ

Nici nu a început bine anul școlar, că deja avem 15 unități de învățământ închise în toată țara. Ministrul educației, care ar tre­bui să vegheze asupra actului educațional românesc, amenință că în octombrie sunt șanse foarte mari ca elevii să învețe din nou, exclusiv, din fața monitoarelor și ta­bletelor. Este al 3-lea an școlar consecutiv când se apelează la această măsură, fapt care demonstrează că în afară de certuri politice, cei aflați la guvernare nu știu să facă altceva.
Am lansat Campania #înbănci pentru a pro­mova menținerea școlilor deschise pe tot parcursul anului școlar. Elevii se pot dezvolta personal și educațional doar dacă rămân în sălile de clasă, interacționând cu colegii și cadrele didactice. Soluții există, dar trebuie și voință. Testarea periodică și non-invazivă a elevilor și cadrelor didactice, precum și o colaborare mai strânsă între di­rec­țiile sanitare publice și inspectoratele șco­lare județene sunt măsurile care pot asigura un an școlar normal pentru elevi. În cazul de la Afumați, s-a văzut clar că insti­tuțiile statului nu comunică între ele, iar a­cest lucru trebuie corectat urgent.
Vă invit să vă alăturați campaniei noastre în mediul online. Împreună, putem să îi con­vingem pe cei cu lacătul în mână că nu în­chi­derea școlilor este soluția. Lăsați școlile des­chise! Elevii trebuie să rămână #înbănci!

Natalia-Elena INTOTERO
Deputat PSD Hunedoara
Președintele Comisiei pentru învățământ

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.