Ministrul Natalia Intotero, printre românii din Germania

23 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Elena Intotero, îşi publică agenda şi arată deschidere către dialogul cu românii de pretutindeni, pentru a veni în directa întâmpinare a nevoilor lor.
Demnitarul a ajuns duminică, 22 septembrie, alături de reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe (MAE) şi ai Autorităţii Electorale Permanente (AEP), la Munchen, în cadrul delegaţiei oficiale pe care o desfăşoară în Germania.
Prima parte a zilei a început cu Sfânta Liturghie, oficiată de Preasfinţitul Părinte Sofian Braşoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului.
La invitaţia Preasfinţitului Părinte Sofian Braşoveanul, oficialii români au vizitat şantierul viitorului Centru Bisericesc Românesc Ortodox din München. Acesta va cuprinde o biserică, un sediu episcopal şi un centru comunitar parohial care va purta hramurile „Înălţarea Sfintei Cruci” şi „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica”. Un proiect despre care Părintele Sofian Braşoveanul a afirmat că este „unul al identităţii româneşti, care va reprezenta pentru români o punte către ţară şi biserica de acasă”.
Întâlnirea delegaţiei cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Bavaria a avut loc tot în cursul zilei de duminică, la Consulatul General al României la Munchen, în cadrul unui dialog deschis care a generat un câştig real de ambele părţi.
În landul Bavaria trăiesc peste 160.000 de români, iar în Baden-Württemberg aproximativ 146.000 de români. Cei mai mulţi dintre conaţionalii noştri activează în domeniul cercetării, al medicinei sau sunt studenţi. Românii din Bavaria sunt apreciaţi de către autorităţile locale pentru profesionalismul şi seriozitatea de care dau dovadă în toate domeniile în care îşi desfăşoară activitatea.
Ministrul Natalia Elena Intotero a apreciat implicarea comunităţii româneşti din zonă şi a numit acest dialog ca fiind unul extrem de constructiv, de o precizie germană cu notă de emoţie românească. (A.Năstase)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Incendiu provocat cu intenţie în situl industrial din Hunedoara

Reprezentanţii Primăriei Hunedoara au anunţat într-un comunicat că incendiul care a izbucnit duminică în zona fostului combinat siderurgic din municipiu...

Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor: Veşti bune pentru hunedoreni: bani pentru reabilitarea unui important drum din judeţ

Drumul Naţional 7A spre Obârşia Lotrului, respectiv km 86 + 650 – km 105 + 520, care face legătura între...

Bulina neagră, 24.09.2019

Cristian Popa, cetăţean din municipiul Vulcan Pentru că a fost condamnat la nouă ani şi trei luni de închisoare, fiind...

Închide