Ministrul Natalia-Elena Intotero, în dialog cu comunitatea originarilor români din Tel Aviv şi Petah Tikva

13 ianuarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero (foto în stânga), s-a întâlnit la Tel Aviv cu reprezentanţi ai comunităţii originarilor români din statul Israel, în cadrul vizitei de lucru a unei delegaţii a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.
În cadrul vizitei, ministrul a avut o întâlnire cu originarii din România şi cu autorităţile locale din Petah Tikva, fiind primită de primarul Rami Greenberg, a cărui familie este originară din localitatea Mihăileşti. De altfel, oraşul Petah Tikva este înfrăţit cu municipiul Bacău, iar autorităţile locale intenţionează ca în viitor să realizeze înfrăţiri şi cu alte localităţi din România.
Ministrul Natalia-Elena Intotero s-a întâlnit şi cu elevi ai şcolii de Diplomaţie din Petah Tikva, dintre care mulţi cunoşteau deja România şi participaseră la schimburi de experienţă în ţara noastră. Schimbul de bune practici, proiectele MRP în sprijinul românilor şi originarilor români de pretutindeni şi o cât mai strânsă cooperare în viitor, pe linie de proiecte comune, au fost principalele teme de pe agendă.
Totodată, la sediul Institutului Cultural Român din Tel Aviv, secretarul general MRP, Alina Hagima, a coordonat o sesiune de informare privind obţinerea de finanţări nerambursabile oferite de minister. Astfel, participanţii au avut ocazia de a se familiariza cu paşii care trebuie urmaţi în vederea alcătuirii unui dosar eligibil. Demersul face parte dintr-o campanie iniţiată de MRP în mai multe state cu importante comunităţi româneşti, astfel încât în sesiunea de finanţare pe anul 2019 românii de pretutindeni să poată pune în practică proiecte cât mai multe în vederea, promovării şi afirmării identităţii etnice, culturale şi lingvistice româneşti.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT: VIAŢA, O CĂLĂTORIE SUBLIMĂ

Dragă cititorule, începând din acest moment te invit să pornim împreună în cea mai frumoasă călătorie, cea dintre cer şi...

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi-a prezentat bilanţul pe 2018.

Potrivit bilanţului prezentat în conferinţă de presă de colonelul Robert Vîţă (foto), şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara, pe parcursul...

Bulina neagră, 14.01.2019

Ludovic Cornea, cetăţean din Călan Pentru că a fost condamnat de Curtea de Apel Alba Iulia, la un an şi...

Închide