Ministrul Intotero vrea să ştie câţi elevi s-au întors acasă din străinătate

9 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

         Ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero (foto), a solicitat Ministerului Educaţiei Naţionale date din fiecare judeţ despre numărul copiilor românilor care s-au întors în ţară şi s-au înscris în noul an şcolar, având în vedere faptul că una dintre priorităţile instituţiei este educaţia.

         Ar putea reveni acasă

„Un gând special pentru copiii românilor întorşi acasă. Şi pentru că am avut foarte multe informaţii cu privire la numărul din ce în ce mai mare al copiilor românilor care se întorc acasă, am adresat o solicitare către Ministerul Educaţiei pentru a ne veni în sprijin şi a întreba în fiecare judeţ câţi copii ai românilor s-au înscris în acest an şcolar, veniţi din afara graniţelor“, a declarat Natalia Intotero la deschiderea noului an şcolar, în comuna Sântămăria Orlea.
Ea a arătat că a avut o discuţie cu specialiştii pentru elaborarea unor manuale şi cărţi auxiliare dedicate special copiilor românilor din afara graniţelor, în contextul în care unii dintre ei ar putea să se întoarcă acasă.
„Am avut o discuţie cu specialiştii în vederea elaborării unor manuale didactice şi a unor auxiliare, care să vină în sprijinul copiilor românilor născuţi în afara graniţelor şi pentru care trebuie să avem o atenţie specială, având în vedere că mulţi dintre ei, la un moment dat, îşi doresc să se întoarcă acasă. În egală măsură, am avut o discuţie cu colegii de la Ministerul Educaţiei pentru a-i determina pe dascălii din România să manifeste multă deschidere şi să desfăşoare cursuri în regim de voluntariat pentru românii şi pentru copiii acestora care se întorc acasă“, a menţionat ministrul.
Totodată, Natalia Intotero a arătat că va fi continuat şi extins programul de burse acordat elevilor români din Ucraina, cu scopul păstrării identităţii naţionale. Ea a precizat că în anul şcolar 2017-2018 au fost acordate 1.650 de burse, numărul total al acestora ajungând la circa 4.000 la finalul anului şcolar trecut.
În judeţul Hunedoara, în anul şcolar trecut au fost înscrişi aproximativ 100 de copii ai căror părinţi români au lucrat în străinătate şi s-au întors în ţară. Ministrul Natalia Intotero s-a aflat ieri,luni în judeţul Hunedoara, unde a participat, alături de premierul Viorica Dăncilă, la deschiderea anului şcolar în comuna Sântămăria Orlea.(Adriana Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Rodica Dimulescu, noul director al Colegiului de Informatică Petroşani

             Consilierul judeţean PSD Rodica Dimulescu (foto) este, de la 1 septembrie a.c., noul director al Colegiului Naţional de...

Premierul Viorica Dăncilă a participat la deschiderea anului şcolar la Sântămăria Orlea. „Educaţia reprezintă o şansă pentru copiii din mediul rural”

Ieri, premierul Viorica Dăncilă nu a plecat din judeţul nostru, înainte să participe la deschiderea noului an şcolar în comuna...

Instanţa a oprit executarea garanţiei bancare a constructorului spaniol de pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva

Problemele cu Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva nu se mai termină! Ceea ce ştim clar este că acest tronson nu...

Închide