Politica si administratie

Ministrul Agriculturii se întoarce în Hunedoara

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a alocat două zile din agenda lui încărcată judeţului Hunedoara, timp în care s-a întâlnit cu producători locali, fermieri, oameni care au avut o serie de întrebări legate de problemele cu care se confruntă.
De altfel, în scurt timp, ministrul se va întoarce în judeţul nostru, cu ocazia sărbătorilor cu tradiţie îndelungată de la Costeşti.
Una dintre preocupările celor prezenţi la discuţii a fost legată de posibilitatea depozitării produselor agricole, dar şi a existenţei unei pieţi de desfacere a acestora în judeţ. Oamenii au avut întrebări legate şi de posibilitatea promovării produselor lor, despre un eventual sprijin concret în acest sens. De altfel, mulţi au cerut sprijin în protejarea seminţelor româneşti, a raselor noastre, iar faptul că în Hunedoara, bovinele din rasa Bălţata Românească sunt atât de bine îngrijite este o dovadă a atenţiei pe care aceşti oameni o au faţă de rasele autohtone.
Ministrul Petre Daea i-a asigurat de întreaga lui deschidere şi colaborare, mai ales acolo unde se pot lua măsuri concrete. Ministrul a anunţat şi faptul că pe 16 octombrie vor primi subvenţiile şi că, în permanenţă, la Ministerul Agriculturii se caută soluţii pentru susţinerea fermierilor români.
Potrivit datelor transmise de Direcţia pentru Agricultură Hunedoara, la finele lunii decembrie 2015, existau în judeţ 45.462 bovine, din care 91,7% în gospodăriile populaţiei, 38.593 porcine, din care 44,2% în gospodăriile populaţiei, 23.1679 ovine şi caprine, din care 99,6% în gospodăriile populaţiei.
Cu o zonă preponderent montană, în judeţul Hunedoara, zootehnia trebuie susţinută, fiind un domeniu care poate genera dezvoltare economică. Iar astfel de dezbateri, cum a fost şi cea de săptămâna trecută, aduc soluţii şi la multe dintre probleme se pot găsi rezolvări.

Deputat Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura