Politica si administratie

Miniștri PSD au îndeplinit toate jaloanele din PNRR

România este într-o cursă contra-cro­no­metru pentru depunerea primei ce­reri de rambursare la Comisia Euro­peană pentru fondurile din Pla­nul Național de Redresare și Rezi­liență (PNRR).
Banii din PNRR sunt vitali și este pri­o­ritară îndeplinirea la termen a jaloanelor, pentru ca în țara noastră să intre cele 2,9 miliarde de euro, corespunzătoare cererii de plată pe care România o va adresa Comisiei Europene.
Echipa miniștrilor PSD s-a achitat de sarcini, toate jaloanele care le reveneau pentru primul trimestru al anului fiind îndeplinite. Restanțele rămase sunt mai degrabă de ordin tehnic decât struc­tural și sunt în responsabilitatea PNL (majoritatea la ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării), iar cel mai mare obstacol se referă la proiectul cloud-ului guvernamental.
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat în luna martie că sunt îndeplinite toate cele 24 de ținte, dar un document oficial al guvernului din această lună arată că doar 22 de ținte au fost atinse.
PSD îi îndeamnă pe partenerii de la PNL la mai multă rigoare, viteză și efi­ciență în îndeplinirea obiectivelor m­i­nis­teriale asumate, pentru că în contextul economic extrem de dificil din prezent este o obligație de mare responsabi­li­tate atragerea fondurilor europene.
Din cele 2,9 miliarde de euro care se vor regăsi pe cererea de plată pe care a România o va trimite în această peri­oadă Comisiei Europene, peste 2 mi­li­arde de euro sunt bani nerambursabili.
Plățile se fac însă doar dacă toate ja­loanele PNRR aferente primului tri­mestru sunt îndeplinite. Asta înseamnă că degeaba își fac treaba miniștrii PSD dacă cei ai PNL înregistrează restanțe.
Următoare cerere de plată – de apro­xi­mativ 3 mld euro – se transmite în octom­brie și este condiționată de îndeplinirea jaloanelor din trimestrul II al anului.
În PNRR se regăsesc prioritățile in­vestiționale și reformele necesare pen­tru redresarea și creșterea sustenabilă a economiei, corelate cu tranziția verde și digitală în acord cu cerințele Comisiei Europene.

Ilie Toma,
deputat PSD Hunedoara

2 comentarii la „Miniștri PSD au îndeplinit toate jaloanele din PNRR

  • Într-o țară democrată drepturile trebuie să fie respectate prin lege , doar într-o țară comunistă drepturile sunt dictate de dictatori și cetățenii săraci sunt bogați în speranțe așteptându-l pe sfântul așteaptă și tot așteptând sunt obligați la sărăcie și sclavie .

  • Cum rămâne cu dosarele de pensie aranjate?
    Dormi liniștit?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura