Ministerul Sănătăţii declanşează anchetă la Spitalul Deva

Carmen Cosman

O comisie de anchetă de la Ministerul Sănătăţii este aşteptată să sosească la Spitalul Judeţean Deva, pentru a verifica neregulile semnalate de senatorul Cosmin Nicula.
Postul revine liberalilor
Potrivit lui Cosmin Nicula, din comisia de anchetă fac parte patru reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi doi de la Consiliul Judeţean. Senatorul PSD Cosmin Nicula i-a cerut primului ministru Emil Boc, declanşarea unei anchete vizavi de activitatea managerului Spitalului de Urgenţă Deva, Silviu Didilescu (foto). Acesta este acuzat de management defectuos, mod conflictual şi abuziv de lucru, limbaj la limita trivialului şi de colaborare defectuoasă cu alte instituţii.
Senatorul PSD Cosmin Nicula spune că toate aceste acuzaţii vin chiar din partea unor reprezentanţi din conducerea instituţiei medicale şi, ca atare, solicită o anchetă la spitalul devean. „Toate aceste fapte au dus la demisia sau pensionarea forţată a unor angajaţi cu experienţă şi vechime, la promovări sau angajari de personal fără respectarea legislaţiei în vigoare, la luarea unor decizii greşite privind unele achiziţii, la nerespectarea OG 34/ 2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de servicii”, arată acesta în interpelarea adresată premierului. Nicula a precizat că PSD nu are nici un potenţial candidat pentru postul ocupat acum de Didilescu, care revine de drept celor de la PNL, aşa că se aşteaptă propuneri în cadrul USL Hunedoara.

7 comentarii la „Ministerul Sănătăţii declanşează anchetă la Spitalul Deva

 • 27 octombrie 2011 la 3:53
  Legătură permanentă

  felicitari domnule senator Nicula!

  hotiile tripletei didilescu-molot-simota trebuie sa fie oprite!

  didilescu e omul lui molot ales dupa chipul si asemanarea lui: fustangiu, vocabular de mahala, circar, scandalagiu, pitic

  vetuta stanescu a fost pusa sa le acopere furaciunile in actele contabile.

 • 27 octombrie 2011 la 8:24
  Legătură permanentă

  Felicitari domnule senator , foarte bine ca se face ancheta ,sa se vada hotiile lui Molot, cred ca PSD ar trebui sa conduca spitalul pentru ca are doctori foarte buni ,de la liberali cine ,Oancea cum se vorbea ,dar am auzit vorbindu-se prin oras ca af fii la UNPR,nu cred ca sunt mai buni cei de la PNL decat PSD,un bun sef la spital cred ca ar fii doctorul Samoilescu care a condus judetul ca prefect

 • 27 octombrie 2011 la 9:07
  Legătură permanentă

  Poate se descopera cu aceasta ocazie si cum functioneaza cabinetele private ale doctorilor in cadrul sectiilor din spital. De zic pacientii ca sunt la spital particular si nu primesc biletul de iesire pina nu platesc consultatia”cica” de la cabinetul privat din sectia spitalului ????
  Asta chiar ca n-am mai auzit-o pina acum. L-o fi invatat Boc pe Didilescu sa faca asta????

 • 27 octombrie 2011 la 9:52
  Legătură permanentă

  Foarte bine domnule senator Nicula!
  ca se ancheteaza acest Didilescu care numai rau ne aduce la Spitalul din Deva.
  As dori sa plece cat mai repede de aici ca nu mai suportam.

 • 27 octombrie 2011 la 18:11
  Legătură permanentă

  Aroganta acestui individ nu cunoaste limite.Vorbea cu atata nonsalanta ,la postul de televiziune hd,ca nu i este frica de nici un control atata timp cat spatele ii este asigurat de cel care l a numit la conducerea spitalului,asa cum a fost numita si vetuta ,care n a lucrat o zi ca si economist.Vorbea de salariile infirmirelor,dar n a spus un cuvant de cat castiga el ,55 milioane pe luna,sfiidand personalul spitalului cu comportamentul lui incalificabil.Da,un om ca d l Samoilescu merita sa fie la conducerea unei astfel de institutii,unde indiferent de cum blameaza acest individ s au tratat pacienti si s au tratat bine.

 • 27 octombrie 2011 la 18:11
  Legătură permanentă

  Cine seamana vant culege furtuna!
  Asa pateste acum si Didilescu, care atunci cand a venit in spital, dupa ce a filmat gandacii si i-a pus pe yutube, a inlocuit sefii de servicii si birouri cu persoane fara experienta, dar care joaca cum canta el. Si de atunci lucrurile sunt in continua miscare: sectiile se plimba de colo, colo, personalul asijderea: de pa poarta ( paza) in curte, din curte care cum, cum vrea muschii lui, de la Calan la Deva si mai e un tanar peste 70 de primaveri, in peisaj, care alearga intre Deva si Ilia; e drept ca au mai aparut si niste figuri noi prin spital…. si alte mai vechi cu dor de munca, dupa castig 1+1/2…. Cat despre gandaci, apar si ei , cand pe jos, cand pe scari, cand pe sus, cand nu te astepti.
  APROPOO!!!Se lauda calanenii ca in loc da camin de batrani, asa cum a vrut ministerul la Calan, Didi + CJHd „e mai tare” si si-a tras un cabinet de khineto acolo….., oare pentru ce? Doane ajuta!!!

 • 27 octombrie 2011 la 20:08
  Legătură permanentă

  bravo d-le senator!speram ca acest control sa fie unul corect sa nu se lase atras in mocirla acestor nenorociti(didi+vetuta+molot)gasca de hoti a-i judetului,si care vin pe ecranul TV.cu o nesimtire crasa si isi etaleaza „realizarile”din spital ,dupa ce au terfelit intreg personalul si activitatea depusa de ei.Realizari? Da pentru furaciunile lor, ca tocmai acesta a fost motivul pentru care molot a finantat spitalul cu sume impresionante in doar citeva luni pentru asa zisele”investitii”care daca controlul o sa fie dornic a le verifica o sa reiese clar modul in care au fost executate dar mai cu seama modul in care sa facut plata acestora de catre incompetenta si <> a familiei molot -Vetuta Stanescu,care din sub.masini agricole a devenit peste noapte mare director economic(fara nici cea mai mica experienta ,fara a mai vorbi de vechime(in calitate de economist) la cel mai mare spital din judet.Nu abandonati lupta d-le senator pina nu-i vedeti plecati pe acesti incompetenti dar care <> numai pentru ei .Oamenii judetului va vor fi recunoscatori nu mai vorbim de salariatii spitalului care nu mai rezista sub teroarea acestor nemernici care afirmase la sectia de pediatrie ca toti sunt niste <>.SUCCES echipa de control.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.