Mineritul din Valea Jiului poate fi salvat

1 iulie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

04 mina subteran Mineri SECRET. (7)

Dana Istudor

Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului şi Blocul Naţional Sindical consideră că Valea Jiului are viitor, iar acesta depinde în primul rând de cei care locuiesc în zonă, dar şi de factorii de decizie judeţeni sau centrali, care au şi ei un rol în salvarea Văii, dar mai ales a mineritului.
Pentru a identifica soluţii care pot scoate mineritul din criză, sindicaliştii au organizat o întâlnire cu toţi factorii de decizie care pot hotărî soarta acestei industrii. „Totul depinde de modul în care factorii decizionali se vor implica sau nu în dezvoltarea zonei. Descentralizarea nu mai este o simplă poveste, aşa că trebuie să ne implicăm toţi cei din Valea Jiului şi să punem umărul la salvarea Văii“, a spus Puiu Horea, preşedintele Consiliului de Administraţie al CNH SA Petroşani.
„Prezentul înseamnă o regândire a situaţiei actuale. Activitatea în orice domeniu din Valea Jiului trebuie să fie normală şi să nu se mai înregistreze nici un fel de pierderi. Trebuie să acţionăm acum şi să nu mai aşteptăm la infinit soluţii din alte părţi“, a precizat Dorel Vişan, director Sucursala Electrocentrale Paroşeni.
„Dacă oamenii de aici se vor implica în mod serios, atunci vom avea un viitor frumos. Pe lângă minerit, pot fi dezvoltate şi alte domenii de activitate, de exemplu, turismul. În acelaşi timp şi complexul energetic din care vor face parte Compania Naţională a Huilei şi Termocentrala Paroşeni va reprezenta un lucru bun pentru Valea Jiului. Dacă lăsăm la o parte grupurile de interese, atunci va fi bine pentru toţi locuitorii zonei“, a precizat Cosmin Nicula, deputat PSD de Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Halda de zgurã nu o va lua la vale”

O expertiză tehnică privind halda de zgură de la ArcelorMittal Hunedoara arată că lucrările de excavare efectuate haotic pot afecta...

Împuşcat de poliţişti

Scandal în oraşul hunedorean Petrila, unde un bărbat de 26 de ani, dat în urmărire, a fost împuşcat de un...

Fãrã ateliere de creaţie la „Castelul Corvinilor”

Încercarea artistului plastic de a transforma o parte din curtea Castelului Corvinilor din Hunedoara în feudă proprie, a eşuat.

Închide