Minerilor li s-a pus pata şi pe actuala conducere a CEH

02 afise CEH 0Maximilian Gânju

Circa 500 de tineri au protestat la Petroşani şi cred că doar „o minune” va face ca Valea Jiului să scape de politicienii corupţi, indiferent de partidele la care au adeziuni, şi care conduc cu mână de fier localităţile.

Tinerii care au protestat, miercuri seară, în faţa Teatrului I.D. Sîrbu din Petroşani mai spun că nu vor renunţa la acţiuni, iar în următoarele zile se vor mobiliza în număr şi mai mare. „Din păcate nu ştiu dacă se va schimba ceva în Valea Jiului, politic s-au ales tot pe ei. Nu avem speranţe să vedem pe cineva care să facă ceva pentru minerit spre exemplu. A plecat unul şi au venit alţii din aceeaşi gaşcă, aşa se întâmplă de 26 de ani. Noi vrem o schimbare şi vom lupta pentru ea”, a spus unul dintre tinerii ieşiţi în piaţă.
La protestul tinerilor s-au raliat şi minerii din Valea Jiului, oamenii fiind nemulţumiţi de faptul că principala industrie a zonei este în colaps. Aceştia acuză atât actuala conducere a Complexului Energetic Hunedoara, cât şi pe cele anterioare de corupţie, incompetenţă, dar şi pentru că numirile în fruntea companiei s-au făcut strict politic şi nu pe criterii de performanţă. Astfel, sediul administrativ al Complexului Energetic Hunedoara a fost împânzit, ieri, cu afişe prin care se cerea demisia directorului general Emil Floruţ. Pe aceleaşi afişe lipite de gardurile sediului din Petroşani al Complexului Energetic Hunedoara, ortacii au mai scris „Stop Corupţiei”, „Demisia incompetenţilor” ori „Demisia tuturor directorilor numiţi exclusiv politic”.
Unul dintre liderii reprezentativi ai minerilor, Vasile Păduraru, a salutat atât acţiunea de protest a tinerilor cât şi iniţiativa de a se cere demisia celor care conduc CEH-ul, fie şi prin intermediul unor „manifeste”. „Sigur că suntem solidari, sigur că şi minerii sunt solidari cu protestele tinerilor şi le susţinem cauza. Să se ducă odată politicul acesta de unde a venit. Nu se mai poate în halul acesta. Faţă de acele afişe, nu am idee cine le-a pus. Am văzut că în mesaj i se cere demisia şi directorului general. Asta este situaţia, nu este nimic de ascuns. Să se ducă, să plece toţi, inclusiv ăsta al nostru (n.r. directorul general al CEH). Cu stilul lui de lucru şi cu ideile lui nu salvează CEH-ul niciodată. Cine ştie ce ordin o fi primit el, probabil să mai prelungească un pic liniştea în Vale. De salvat mineritul, în nici un caz”, a declarat Vasile Păduraru, liderul sindical care în urmă cu o săptămână intra în greva foamei pentru a cere salvarea industriei miniere din Valea Jiului.

One thought on “Minerilor li s-a pus pata şi pe actuala conducere a CEH

  • 6 noiembrie 2015 la 13:35
    Permalink

    Petre Jurj · Distribution at Iphone/Ipod Apps

    Simplu, se cauta falimentarea in totalitate a productiei de carbune iar dupa asta urmeaza spaga de milioanes pentru a fi vinduta concernului strain. Simplu , desteptii cu desteptii iar prostii slugi in propia lor tara

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.