Minerii şi-au prelungit contractul de muncã

2 iunie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

02-cladire-cnh-net

Sorina Popa

Contractul colectiv de muncă al minerilor din Valea Jiului a fost prelungit cu încă o lună, printr-un act adiţional semnat de Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului (LSMVJ) şi administraţia Companiei Naţionale a Huilei (CNH) Petroşani.

Nu are buget de venituri şi cheltuieli
„Contractul a fost prelungit până la 1 iulie, când sperăm că CNH va avea aprobat un buget de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs. Până atunci, voi continua discuţiile cu reprezentanţii Ministerului Economiei pe tema bugetelor alocate mineritului din Valea Jiului“, a afirmat Zoltan Lacataş, liderul minerilor din Valea Jiului.
În timpul negocierilor, LSMVJ a solicitat ca prin noul contract colectiv de muncă să fie menţinute drepturile şi facilităţile din vechiul document, având în vedere criza economică actuală.
Faptul că CNH Petroşani nu are încă un buget de venituri şi cheltuieli pe acest an a dus la imposibilitatea încheierii unui nou contract colectiv de muncă, în prezent, activitatea desfăşurându-se în baza prevederilor din documentul încheiat în anul 2008, care a expirat în luna aprilie. Lunar, contractul este prelungit prin acte adiţionale.
LSMVJ a declanşat, în aprilie, procedura conflictului colectiv de muncă cu administraţia CNH, după ce semnarea noului contract colectiv de muncă pe acest an a fost amânată. Nemulţumirile sindicaliştilor s-au materializat într-un miting de protest, ce a fost organizat pe 14 aprilie în faţa sediului CNH Petroşani, cu participarea a peste 1.200 de mineri.
În prezent, la CNH Petroşani mai lucrează 11.000 de angajaţi.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Aplicabilitatea analizei fundamentale

Aşa cum este cunoscut, factorii economici determină cursul de schimb dintre diferitele valute aflate în circulaţie pe piaţa internaţională. Aşadar,...

Computerul – riscuri si solutii

Marea parte din problemele IT sunt cauzate de navigarea pe Internet. Astfel, tot mai multe persoane aleg să îşi externalizeze...

EBA zice că nu-i fata lui tata. Dar este goală Băsescu!

Elenei Băsescu, mezina familiei prezidenţiale, se pare că îi place politica şi vrea să calce pe urmele tatălui său. Dar,...

Închide