Actualitate

Minerii şi-au prelungit contractul de muncã

02-cladire-cnh-net

Sorina Popa

Contractul colectiv de muncă al minerilor din Valea Jiului a fost prelungit cu încă o lună, printr-un act adiţional semnat de Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului (LSMVJ) şi administraţia Companiei Naţionale a Huilei (CNH) Petroşani.

Nu are buget de venituri şi cheltuieli
„Contractul a fost prelungit până la 1 iulie, când sperăm că CNH va avea aprobat un buget de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs. Până atunci, voi continua discuţiile cu reprezentanţii Ministerului Economiei pe tema bugetelor alocate mineritului din Valea Jiului“, a afirmat Zoltan Lacataş, liderul minerilor din Valea Jiului.
În timpul negocierilor, LSMVJ a solicitat ca prin noul contract colectiv de muncă să fie menţinute drepturile şi facilităţile din vechiul document, având în vedere criza economică actuală.
Faptul că CNH Petroşani nu are încă un buget de venituri şi cheltuieli pe acest an a dus la imposibilitatea încheierii unui nou contract colectiv de muncă, în prezent, activitatea desfăşurându-se în baza prevederilor din documentul încheiat în anul 2008, care a expirat în luna aprilie. Lunar, contractul este prelungit prin acte adiţionale.
LSMVJ a declanşat, în aprilie, procedura conflictului colectiv de muncă cu administraţia CNH, după ce semnarea noului contract colectiv de muncă pe acest an a fost amânată. Nemulţumirile sindicaliştilor s-au materializat într-un miting de protest, ce a fost organizat pe 14 aprilie în faţa sediului CNH Petroşani, cu participarea a peste 1.200 de mineri.
În prezent, la CNH Petroşani mai lucrează 11.000 de angajaţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura