Actualitate

Minerii se recalifică cu ajutorul calculatorului

Maximilian Gânju

Minerii din Valea Jiului şi Gorj care rămân fără loc de muncă vor putea să se recalifice prin intermediul unui program finanţat din fonduri europene şi realizat de Universitatea din Petroşani. Investiţia în reconversia profesională este de peste un milion de euro, fonduri nerambursabile.

Conducerea Universităţii din Petroşani a semnat contractul de finanţare nerambursabilă pentru proiectul „Formare profesională alternativă utilizând soluţii informatice – o soluţie pentru reconversia forţei de muncă din minerit“, în valoare de peste un milion de euro. Astfel, în baza acestui program, minerii care rămân fără loc de muncă în urma disponibilizărilor sau cei care deja au rămas, se vor putea recalifica în meserii cerute de piaţa muncii.

„Vor putea să parcurgă etapele de reconversie profesională prin intermediul unor cursuri care îmbină informatica şi alte meserii ce au căutare pe piaţa muncii, prin folosirea platformei de învăţământ electronic”, arată reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior din Petroşani. În acest proiect s-au implicat şi lideri de sindicat din Valea Jiului şi Gorj, care au înţeles oportunitatea momentului şi beneficiile aduse de acest proiect, mai spun reprezentanţii Universităţii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura