Minerii se recalifică cu ajutorul calculatorului

9 august 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Minerii din Valea Jiului şi Gorj care rămân fără loc de muncă vor putea să se recalifice prin intermediul unui program finanţat din fonduri europene şi realizat de Universitatea din Petroşani. Investiţia în reconversia profesională este de peste un milion de euro, fonduri nerambursabile.

Conducerea Universităţii din Petroşani a semnat contractul de finanţare nerambursabilă pentru proiectul „Formare profesională alternativă utilizând soluţii informatice – o soluţie pentru reconversia forţei de muncă din minerit“, în valoare de peste un milion de euro. Astfel, în baza acestui program, minerii care rămân fără loc de muncă în urma disponibilizărilor sau cei care deja au rămas, se vor putea recalifica în meserii cerute de piaţa muncii.

„Vor putea să parcurgă etapele de reconversie profesională prin intermediul unor cursuri care îmbină informatica şi alte meserii ce au căutare pe piaţa muncii, prin folosirea platformei de învăţământ electronic”, arată reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior din Petroşani. În acest proiect s-au implicat şi lideri de sindicat din Valea Jiului şi Gorj, care au înţeles oportunitatea momentului şi beneficiile aduse de acest proiect, mai spun reprezentanţii Universităţii.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Reabilitare termică la Colegiul „Cetate”

Gimnastele şi atletele campioane care învaţă la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate Deva, dar şi ceilalţi elevi ai şcolii, vor avea,...

„Trebuie îmbunãtãţit conţinutul mesajului”

Europarlamentarul Iuliu Winkler (foto) este de părere că problemele în domeniul mineritului atât din România cât şi din celelalte state...

Băut şi fără permis, a făcut praf o maşină furată

După ce a băut câteva pahare în plus, un tânăr din Vulcan a prins curaj şi a plecat la o...

Închide