Minerii se duc cu buzunarele pline în vacanţã

9 iulie 2009 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

02 X 1 mineri (1)

Dana Istudor

Aproximativ 11.000 de mineri din cadrul Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani vor primi şi în acest an prima de vacanţă.

Nu sunt probleme
Bonificaţia primită de fiecare ortac pentru concediul de odihnă a fost stipulată în Contractul Colectiv de Muncă pe anul trecut, act care a fost prelungit şi în acest an după ce negocierile pentru un nou CCM au eşuat în repetate rânduri. Astfel, drepturile ortacilor s-au menţinut, iar Compania Naţională a Huilei Petroşani este obligată să le plătească minerilor o primă de vacanţă la fel ca şi în 2008 şi la aceeaşi valoare, chiar dacă minerii sperau la începutul anului ca primele să crească în cuantum. „Nu sunt probleme în acordarea primelor. Valoarea lor este de 1.250 de lei, pentru anul 2009, de miner”, a declarat Zoltan Lacataş, preşedintele Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului.

Vrea până la sfârşitul anului
Aceste avantaje ale minerilor ar putea fi menţinute până la semnarea unui nou Contract Colectiv, iar după aceea, în funcţie de negocierile dintre sindicate şi administraţie ar putea fi mărite sau chiar eliminate. Liderii minerilor anticipează o situaţie extrem de grea şi par mulţumiţi să prelungească CCM-ul minerilor de pe 2008 cu acte adiţionale, iar astfel avantajele să fie menţinute.  “Contractul este prelungit până în data de 1 august, moment în care vom lua o decizie dacă vom prelungi sau dacă avem bugetul de venituri şi cheltuieli pe care putem să negociem un nou CCM sau anumite acte adiţionale. Eu aş fi de acord să-l prelungim  până la sfârşitul anului, aşa mi s-ar părea corect”, a mai spus Lacataş.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Viorel spune:

    In Valea Jiului se moare de foame au ajuns la limita acei cetateni , teren arabil nu exista.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Siderurgiştii picheteazã Preşedinţia

O delegaţie a Sindicatului Siderurgistul de la combinatul ArcelorMittal Hunedoara va picheta, astăzi, sediul Preşedinţiei României, între orele 12.00 şi 14.00,...

Tribunalul a plãtit expertiza lui Gorbunov

Tribunalul Hunedoara a plătit Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, din Bucureşti, costul expertizei bio-criminalistice solicitată în dosarul tâlhăriei...

Furtunã la Deva

Dupã o zi sufocantã, care parcã prevestea ce avea sã urmeze, asearã, în jurul orei 20.00, peste Deva s-a abãtut...

Închide