Minerii cer demiterea conducerii Complexului Energetic Hunedoara

11 decembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

02 Protest mineri dec 2014 (3)Maximilian Gânju

Circa 100 de ortaci de la EM Lonea au declanşat miercuri seară un protest la unitatea minieră şi au refuzat să mai coboare în şut, ca mai apoi să se îndrepte către Petroşani, unde se află sediul Complexului Energetic Hunedoara.

Ieri dimineaţă, acestora li s-au alăturat alte 300 de mineri, de la celelalte mine de huilă din Valea Jiului, toţi fiind nemulţumiţi de situaţia economică a companiei, de faptul că întreaga echipă managerială nu are soluţii care să scoată CEH-ul din impas, dar mai ales de faptul că vieţile lor sunt puse în pericol la locul de muncă.
„Nu ne-aţi dat materiale şi vă bateţi joc de noi ca să ne folosiţi ca scuză în faţa ministrului (n.r. – ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu), când vă va cere, în 15 decembrie, programul realist de eficientizare şi reorganizare a Complexului Energetic Hunedoara. Asta aţi făcut de fapt”, i-a strigat unul dintre protestatari directorului general adjunct al CEH, Nicolae Drăgoi, chemat de mineri în curtea companiei.
Întrebat dacă acuzaţiile minerilor sunt reale, Drăgoi a răspuns: „Nu ştiu. Se lucrează la un program la Deva, nu ştiu mai multe amănunte“. Ortacii au fost şi mai iritaţi de faptul că, după ce au petrecut o noapte în frig, directorul general al CEH, Aurel Niculescu a intrat în sediul companiei pe uşa din dos şi s-a dus la negocieri fără a sta de vorbă cu ei. „Nişte laşi, nişte hoţi, escroci cu lefuri de sute de milioane (n.r. – lei vechi), asta sunteţi toţi. Să plecaţi toţi”, au strigat la unison protestatarii. Aceştia au forţat intrarea în sediul companiei cu intenţia de a ajunge la comisia care negocia cu directorii CEH, însă după ce au ajuns în hol s-au liniştit şi au ieşit afară să scandeze „demisia”.
Scânteia protestului a fost neacordarea tichetelor cadou, chiar dacă sindicatele semnaseră cu administraţia un acord care prevedea ca până în data de 10 decembrie, acestea să ajungă la ortaci. După circa două ore de negocieri între sindicate şi echipa administraţiei CEH condusă de directorul general Aurel Niculescu, ortacii au primit promisiuni că vor fi rezolvate problemele lor în privinţa aprovizionării cu materiale, vor primi prima de Crăciun, dar şi tichetele cadou restante. De asemenea, în urma negocierilor purtate de Sindicatul Muntele şi conducerea Complexului Energetic Hunedoara, s-a stabilit ca membrii Consiliului de Administraţie să fie convocaţi de urgenţă pentru analiza problemelor semnalate de angajaţii minelor de huilă, inclusiv cererea lor de demitere a conducerii CEH.
Ca urmare, protestul s-a încheiat ieri după amiază, minerii plecând  către case doborâţi de frig şi mulţumiţi de rezultatul negocierilor.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 12.12.2014

Emanoil Milică Pup, viceprimarul suspendat al comunei Vorţa Pentru că este inculpat într-un dosar penal sub acuzaţiile de luare de...

Bulina albă, 12.12.2014

Doru Sapta, din Deva, preşedintele FR Judo Pentru că în primul său an la conducerea Federaţiei Române de Judo, sportivii...

Gura lumii, 12.12.2014

Problemele financiare ale unor cluburi sportive pot reprezenta bucuria altor echipe rivale. Motivul? Cei cumpătaţi şi care s-au întins cu...

Închide