Minerii au murit intoxicaţi cu monoxid de carbon

8 februarie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

Carmen Cosman

Deşi se poate vorbi doar despre rezultate preliminare ale analizelor medico-legale, procurorii spun totuşi că victimele accidentului de muncă de la Uricani au murit din cauza intoxicaţiei cu monoxid de carbon, dar şi a altor leziuni.

„Rezultatele autopsiilor sunt încă preliminare. Se poate vorbi despre o cauză, intoxicarea cu monoxid de carbon, iar cealaltă cauză ar fi leziunile interne datorate izbirii de zonele din interiorul minei”, a declarat Nicolae Paştiu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Anchetatorii spun că în acest caz se va face şi o expertiză tehnică, pentru a aduce lumină în acest dosar deosebit de complex. Cele cinci trupuri neînsufleţite ale electricienilor morţi în prima explozie produsă în subteran au fost autopsiate chiar în noaptea de după cumplitul accident.

Totuşi, până acum, se ştie cu exactitate că exploziile produse în subteranul Minei Uricani nu au fost urmate de un incendiu.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
La Răchitova se lucrează pe mai multe fronturi

Ieri, au fost doar proiecte, astăzi, încep să se finalizeze obiectivele. Cam aşa se implementează planurile de investiţii la Răchitova.

Minele din Valea Jiului, sub asediul hoţilor

Furturile de cărbune şi fier vechi din incintele unităţilor miniere existente în Valea Jiului s-au înteţit în ultima perioadă, dar...

La furat din curtea şcolii

Patru tineri din Orăştie, dintre care trei minori, s-au ales cu dosare penale pentru furt calificat. Aceştia au sustras din...

Închide