Comunitate

Minele din Valea Jiului au nevoie de 200 de stâlpi de susţinere

Exploatările miniere din Valea Jiului, care fac parte din Complexul Energetic Hunedoara (CEH), mai au nevoie de cel puţin 200 de stâlpi de susţinere a galeriilor din subteran, pentru ca activitatea din abataje să se desfăşoare în condiţii normale de lucru, a declarat ieri, Darius Câmpean, preşedintele Sindicatului „Muntele“.
Potrivit acestuia, în urmă cu o lună, la câteva zile după surparea din Mina Lupeni, soldată cu moartea a doi mineri şi accidentarea unui al treilea, exploatările de huilă din Valea Jiului au primit 100 de stâlpi de susţinere a galeriilor, echipamentele fiind importate din Polonia.
„Au venit 100 de stâlpi de susţinere, din care 60 au ajuns la Mina Lupeni, 20 la Mina Lonea şi 20 la Mina Vulcan. A venit o parte din material, susţineri şi grinzi, dar nu atât cât este necesar. Mai trebuie să vină 200 de stâlpi de susţinere, tot din Polonia, care sunt necesari atât pentru echiparea noului abataj de la Lupeni, cât şi pentru celelalte mine“, a spus liderul sindical.
El a explicat că la abatajul surpat de la Mina Lupeni se lucrează pentru mutarea şi deschiderea unui nou front de lucru la circa 20 de metri mai în faţă de vechiul amplasament. „Dacă stâlpii de susţinere vin la timp, o să mai dureze circa două săptămâni până se va redeschide acel abataj“, a estimat Câmpean.
Preşedintele Sindicatului „Muntele“ a mai spus că există probleme legate de programul de investiţii la Mina Livezeni, unde complexul mecanizat nu poate fi pus în funcţiune din cauză că lipsesc anumite componente strict necesare utilajelor. Sindicatul a prezentat aspectele legate de echipamentele miniere în întâlnirile avute cu administraţia CEH. (Sorin Blada, AGERPRES)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura