Actualitate

Militarii disponibilizati si-au fãcut sindicat

Adriana Năstase

În urmă cu câteva zile, la Deva, s-a înfiinţat filiala judeţeană Hunedoara a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere, preşedinte al acesteia fiind ales Alexandru Sturza (foto).

„Vrem să blocăm Legea Pensiilor”
Filiala este condusă de o structură formată din preşedinte, trei vicepreşedinţi şi un secretar. Potrivit sindicaliştilor foşti militari, scopul imediat al structurii nou înfiinţate este de a bloca pe toate căile votarea Legii unice a pensiilor. „Noua Lege a pensiilor ne afectează foarte mult. Dacă se votează, nu se va mai ţine cont de diferenţele dintre profesionişti, iar pensiile militarilor vor scădea cu până la 60 la sută. Cine beneficiază în prezent de o pensie de 5.000 de lei, va mai primi, dacă se votează noua lege, doar 2.500 de lei. Vom avea cu toţii, aşadar, de suferit”, a spus Alexandru Sturza, preşedintele filialei judeţene a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere. „Considerăm că acest proiect reprezintă o încercare a actualului Guvern de a arunca urmările crizei economice în sarcina celor mulţi, inclusiv prin afectarea veniturilor pensionarilor şi distanţarea punctului de pensie de valoarea salariului mediu brut pe economie”, a adăugat Sturza.

Peste 3.000 de membri la nivel naţional   
La nivelul întregii ţări, acest sindicat numără în prezent peste 3.000 de membri, iar la nivelul judeţului Hunedoara sunt 22 de membri fondatori şi 60 de membri simpatizanţi. În judeţ, sunt identificaţi aproximativ 9.000 de posibili membri. La această structură poate adera orice ofiţer în rezervă, fie că este medic, sau are altă profesie, ofiţeri din structurile MAI. Sindicaliştii se bat şi să menţină dreptul de a beneficia de o pensie şi de a lucra mai departe.

16 comentarii la „Militarii disponibilizati si-au fãcut sindicat

 • ESTE foarte normal sa aduca o egalitate la pensii ,nu vad de ce militarii ar lua pensii asa mari !

 • ANULATI SI LEGILE ARMATEI ?
  1. La salarii si pensii unice, este normal sa existe drepturi, obligatii si raspunderi similare, ceea ce ar presupune:

  a) abrogarea L 80/1995 privind Statutul Cadrelor Militare, sau cel putin abrogarea urmatoarelor articole: 1; 8 lit.a; 3; 7; 28; 29; 30; 31;
  b) desfiintarea tuturor regulamentelor militare si inlocuirea acestora, ca in toate celelalte institutii, cu un regulament de ordine interioara;
  c) desfiintarea Justitiei Militare, concomitent cu abrogarea din Codul Penal a infractiunilor cu caracter militar;
  d) aplicarea integrala a Codului Muncii si in armata, in special prevederile referitoare la plata orelor suplimentare, efectuate in serviciul de zi, la alarme, la aplicatii, la trageri, la catastrofe naturale si enumerarea ar putea continua;
  e) sa se aprobe ca in lunile de vara, militarii sa poata purta tinuta civila lejera la serviciu ca toti functionarii publici, iar pe raspundere proprie si in Irak, Afganistan, etc;

  2. Orice ar face guvernul si parlamentul, nu vor putea desfiinta D.C.C. nr. 20/2000, care consfiinteste dincolo de puterile executiva si legislativa, faptul ca militarii, ca parte principala a organelor de ordine publica interna (prevedere europeana), au dreptul la pensie de serviciu.

  3. L.164, art. 5 „M.Ap….initiaza propuneri de acte normative in domeniu”, ca drept exclusiv al acestui minister. Concluzie: Ministerul muncii este in afara legii din acest punct de vedere.

  4. L.164, art.2 „Pensiile militare acopera riscurile activitatii militare, precum si pierderile de venituri…” unde este vorba de contributii, unicitate, egalitate proletara sau orice altceva?;

  5. Constitutia din 1923, desi nu mai este in vigoare, la art 120 prevedea: ” Gradele, decoratiunile si PENSIILE MILITARE, nu se pot lua decat numai in virtutea unei sentinte judecatoresti si in cazurile determinate de legi”, unde scrie despre guvernul efemer?.

  6. Ar fi de tot rasul, in cadrul NATO, o situatie ca aceasta in care militarii NATO au legi speciale de salarizare si pensionare, iar bietii romani au pensii si salarii unice, dar civile.

  7. Nu cerem guvernului nici un leu, chiar daca doar doi generali din comanda M.Ap. au pensii de peste 5000 lei, cerem in schimb respect pentru militari prin regim juridic, asa cum a fost in aceasta tara de la 1830 incoace.

  8. Materializarea intentiei guvernului va duce in prima faza la golirea ARMATEI de personal cu greu si indelung specializat, iar dupa ce acest guvern nu va mai exista, nu va mai exista nici ARMATA.
  Totul este bine gândit. Cred însă că trebuie să şe explicăm tuturor că militarul primeşte SOLDĂ şi nu SALARIU! Diferenţa este esenţială: Pentru soldă, nu trebuie să prestezi o activitate lucrativă (care produce bani), ci să te pregăteşti personal şi sî pregăteşti pe alţii, în vederea realizării unui obiectiv major, necuantificabil în bani: SECURITATEA NAŢIONALĂ, acum şi PARTICIPAREA LA ACŢIUNI MILITARE CARE VIZEAZĂ SECURITATEA ALIANŢEI! Din ce să plătească militarul contribuţii sociale? Din banii de la buget. Pentru că el nu are venituri din activităţi care produc plus-valoare sau profituri. Şi atunci, cum să raportezi pensia militarului la ceva ce nu are? Asta numai în mintea lui Şeitan şi Boc se poate imagina! Modificarea Legilor ce tin de siguranta nationala , spatiu unde se include Statutul cadrelor militare si legea de pensionare si salarizare al militarilor , tine strict de responsabilitatea si autoritatea MApN, a CSAT si a presedintelui Romaniei. Ar insemna ca Romania sa iasa din Alianta NATO la initiativa domnilor Boc si Seitan , prin nerespectarea obligatiilor asumate de statul roman. Militarii nu cer pensii „nesimtite” ci solicita respectarea principiilor cu care tara s-a aliniat la standardele organizatiei de compatibilitate si interoperabilitate.
  Cred că şi această chestiune ar trebui adusă la cunoştinţa opiniei publice

 • Nici comunistii nu au indraznit sa egalizeze pensiile: se lua in calcul si principiul „”importanta sociala a muncii depuse””, principu respectat si de acei capitalisti putrezi din Occident…
  Numai noi, romanii, adaptam in stilul dambovitean legi europene!
  Militarii au muncit dupa Codul Muncii, 8 ore pe zi, sau dupa regulamentele militare, adica 24 din 24? Si atunci, cum sa-i puneti pe toti pensionarii in aceeasi oala comuna, domnule Boc?

 • Pensiile nu trebuie egalizate pentru ca nu pot fi egalizate. Oamenii sunt diferiti, muncesc diferit deci si pensiile sunt diferite.

 • CITESTE SI DA MAI DEPARTE
  Marcus Ciero,vorbind lui Caesar, Pompey, Crassus si senatului Roman:
  „O natiune poate supravietui nebuniilor proprii, si chiar ambitiei, dar nu poate supravietui tradarilor din interior.
  Un inamic stând la poarta este mai putin formidabil, pentru ca acesta este cunoscut si îsi poarta steagul în mod deschis împotriva cetatii.
  Dar tradatorul se misca liber printre cei din interiorul portilor, murmurul lui viclean susurând pe toate aleile, auzite chiar pe holurile guvernului.
  Pentru ca tradatorul nu pare a fi tradator. Vorbeste cu accent similar cu cel al victimelor lui, poarta chipul si hainele lor, apelând la sentimentele profunde ale inimilor tuturor oamenilor.
  Putrezeste sufletul unei natiuni; lucreaza în secret si necunoscut în noapte, sa submineze stâlpii unui oras; infecteaza corpul politic pentru ca acesta sa nu mai reziste”.
  Cat adevar graieste! Nu cumva este similar cu ce este la noi?(a nu se intelege ca e identic)

  Prin OG.7/1998,emisa de un ministru al apararii pe nume Victor Babiuc(partidul democrat),s-a dorit decimarea armatei.La 12 ani un prim-ministru tot partidul democrat doreste batjocorirea pensionarilor militari dar si a celor care primesc pensie de urmas.Nu putem accepta sa fim calcati in picioare.Drept pentru care: „Urasc tradarea si hotia,iar cu minciuna sunt vrajmas,Caci ele murdaresc mandria, curate-i inimi de ostas!”

 • Domnilor Vasile, Zeus si Radu, aveti dreptate in ceea ce ati scris, doar ca: cel putin 30% din actualii pensionari militari nu au avut intreaga lor activitate ceva in comun cu ARMATA. Si am sa va explic de ce. Pentru ca erau adusi in cadrul armatei fara studii, dar cu origine sanatoasa. Pentru ca toata „cariera” nu au facut altceva decit sa invete recrutul sa bata pas de defilare, sa aibe grija sa nu dispara izmenele si ciorapii, sa predea lectii de invatamint politico-ideologic, sa calce, la propriu, soldatul in picioare. Cadre care tineau cascheta pe ceafa ca tractoristii, care salutau ca pionierii, care furau zilnic din ratia soldatului. Care, dupa 1990, in lipsa de recruti, stateau si jucau table 8 ore, in asteptarea pensiei.

  Si atunci intreb: care a fost importanta sociala a muncii depuse de acestia? De ce merita o pensie mai mare decit invatatoarea care s-a zbatut 40 de ani sa invete carte copiii?

  Tot respectul pentru adevaratii profesionisti ai Armatei Romane!

 • Dece sa ia militarii pensii mari? Ca au frecat niste amarati de soldati pana s/au impuscat intre ei? Am fost cumva in razboi si au luptat? Ce merite deosebite are un militar pe timp de pace? Freaca menta prin cazarma!! Nu va e rusine!11 Uitati-va la amaratia aia de veterani de razboi care au luptat pe front si care iau pensii de rahat! Aia saracii ar merita pensii nesimtite…Dar voi militarii pacii…mergeti in plm!!!

 • doar o vorba sa-ti spun-daca ai avea curaj ti-ai scrie identitatea….dar numai un las ca tine poate sa gandeasca astfel…te-as trimite in AFGANISTAN….

 • DRAGA DOMNULE SDRIAN, nu stiu ce varsta aveti,pt a-mi face o impresie de ce scrieti cu asa naduf.Pt. stiinta matale,toti militarii armatei romane sustin un examen foarte dur: vizita medicala(eliminatoriu-apropo n-ai sa vezi militari activi sa se uite ca prezidentul matale,de innaltimea lui BOC,sau alte handicapuri}proba educatie fizica(apropo am 62 de anisi daca ai sange de ala de care zicea jumatatea aia de BOC te invit la orice proba vrei,si nu ma fac de rusine),si abia dupa aceea intrai la teorie…era sa uit,mai era si o proba de dictie(de aceea nu ai sa vezi balbaiti prin armata.PRIN anii 65 stii cam ce concurenta era pe un loc la o scoala militara??si iti garantez ca si acum e la fel…Cred ca esti un ratat,complexat,poate si handicapat….esti poate casatorit??stie nevasta-ta ca vorbesti asa de militari??o fi avut si ea vreun iubit fost militar…fii sigur ca scazi in ochii ei puiule…iti garantez….daca ai curaj aratati identitatea,,nu fii las..

 • Pentru tot soiul de agramati, invatati , invatati, invatati gramatica limbii romanesti si apoi postati. Valabil si pentru petrica minte scurticica, oare toate nevestele trebuie sa se fi tavalit cu un ofiteras ?Chiar asa? Macar daca ati fi participat la un razboi dar singurul razboi dus de multi dintre voi este cel cu propriul popor in dec 1989 la ordinele generalilor izmenari ceausisti

 • Si mai e ceva….ce e cu minciunile astea sfruntate? Pe multe site-uri chiar voi postati…201 pensii in ARMATA peste 5000 lei….acum spuneti doar 2 generali au pensii peste 5000 lei…nici aritmetica nu mai stiti militarasilor? unde e diferenta de la 2 pana la 201?….199 pensii grase, frumoase, destepte pentru baietii smecheri si becheri din ARMATA? …Cum au fost calculate acele pensii?..Nu cumva dupa modelul magistratilor? De ce nu vreti recalcularea? De cine va este frica? Daca ati foarte corecti ati spune….de acord cu recalcularea dar sa se tina seama de specificul activitatii militare….pentru cadrele care au fost efectiv in Armata…nu pentru tot felul de trepadusi care ascultau pe la usi ….si care au pensii mult mai mari ca voi? Si pe care ii ascundeti in randurile voastre…..

 • Domnule Petru, se pare ca sinteti unul din cei 30% la care faceam referire. Am 40 de ani si stiu exact cum se dadeau admiterile in scolile militare, pentru simplul motiv ca am dat admitere de doua ori. Ma mindresc cu faptul ca sint absolvent al unei institutii de invatamint militar la care probabil dumneavoastra nu ati avut acces. Daca sinteti curios, cautati pe internet numele Daniel Petrescu si Virtutea Militara si-l veti vedea pe unul dintre colegii mei. Daca nu va ajunge, mai cautati Laurentiu Chirita si Baltica si-l veti vedea pe altul. Si mai sint si altii, care isi fac constiincios datoria. In tara sau in teatrele de operatii.

  Cit despre grobianismele dumneavoastra, ma abtin. Va compatimesc, sincer, pentru faptul ca doar atit ati avut de invatat pina la 62 de ani.

 • draga adriane,ma bucur ca sunteti un camarad de arme si am tot respectul pentru d-voastra…sunt de acord ca au fost si din aceia 30% de care spuneti dumneavoastra,cu origine…..,dar eu nu am fost unul din acela…fiti sincer,acum nu exista destui anagramati in sistem?? eu am urmat 4 ani de scoala militara….mai multe nu are rost sa vorbesc…ma doare faptul ca nu suntem uniti…spuneti ca aveti40 de ani,,,cred ca sunteti inca activ,,,v-ati gandit ca veti ajunge la pensie??cum vi se pare tratamentul innaintasilor tai?? ne faci o lingura si o farfurie de lemn??? s-ar putea sa o folosesti si dumneata

 • @critica pura
  E vorba de pensiile magistratilor militari!

 • Vasile draga, nota ZECE, pana la urma vom impune si asa ceva, nu se poate asa cum vor frustratii care au trecut prin armata ca gasca prin apa si li s-au udat si penele nu numai mintea. Aici ma refer la: boc, seitan, sleahta de pdl-isti initiatori ai legii si simpatizantii lor si nu in ultimul rand comentatorii de mai sus, care nu au reusit la ex. de admitere, sau au incasat suturi zdravene de la sefi, pentru incompetenta crasa, sa fim seriosi, nu duce si nu a dus lipsa armata de uscaturi.
  Sa auzim si de mai bine.

 • Celor care au inteles gresit primul meu comentariu le ofer mesajul col(r)dr. Mircea Dogaru. Iata ca se poate pune si punctul pe I: „Pentru ca dorim dreptate pentru toti cetatenii, speranta de viata, pedepsirea hotilor, indepartarea impostorilor dar, mai mult decat orice, sa continuam sa traim ca cetateni europeni intr-o tara numita ROMANIA!”

  Din octombrie 2009, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate a informat pe toti cei interesati, ca absolut toate salariile si toate pensiile bugetarilor, alocatiile, bursele, ajutoarele, etc vor scadea dramatic. A anuntat ca Legea cumulului (329/2009) care anuleaza dreptul la munca va fi dublata de Legea noului sistem de salarizare care va duce la scaderea dramatica a salariilor si Legea sistemului unitar de pensii, care va duce la scaderea tuturor pensiilor, povestea cu pensiile ”nesimtite” ale militarilor si plafonul de 3000 lei, fiind doar praf in ochi, adica diversiune. SCMD a anuntat ca va urma o noua lege a impozitarii si in final, daca populatia nu va fi lichidata prin toate acestea, o noua lege a „lustratiei” care-i va desfiinta economic pe toti cei ce aveau 25 de ani impliniti in 1989.

  80% din prognozele SCMD sunt astazi Istorie, adica s-au intamplat deja. Presedintele s-a gandit insa, si a folosit imperativul „trebuie”, cu doua zile inainte de a negocia cu FMI oficial, si de a informa Guvernul, sa ne ofere un „bonus”:
  • Scaderea tuturor salariilor bugetarilor cu 25% de la 01.06.2010;
  • Scaderea ulterioara a pensiilor cu 15%, pentru ca in 2 -3 luni salariatii sa fie cuprinsi de ura fata de pensionari;
  • Scaderea pe fond a tuturor alocatiilor, burselor, ajutoarelor pentru copii, studenti, mame, vaduve, persoane cu dizabilitati;
  • Sub acoperirea scandalului declansat, trecerea legii Boc-Seitan prin Camera, promulgarea ei, si a doua scadere a tuturor pensiilor cu inca 40-60% din ceea ce a mai ramas. La acest punct este posibila o diversiune care ne priveste: suspendarea prin Ordonanta de urgenta a aplicarii legii pentru militari, pana se va termina calculul trecerii pensiilor militare la noul sistem, fapt care nu numai ca va incununa razboiul psihologic impotriva noastra printr-o victorie totala, prin ajungerea urii populatiei la paroxism, dar ne va face si santajabili.
  • Scaderea in a 3-a curba de sacrificiu cu inca 25% a pensiilor de stat prin noua lege de impozitare. Abia dupa aceasta se va trece la marirea TVA.

  Este limpede ca, dupa ce tara a fost furata bucata cu bucata, s-a trecut la exterminarea populatiei prin incalcarea drepturilor fundamentale prevazute de Constitutie, incepand cu art.22, aln.1, privind dreptul la viata. In aceasta situatie, pe langa actiunile declansate in Parlament, in colegiile electorale, in justitie, in media, SCMD este obligat sa ia in calcul si optiunea legala a manifestarilor stradale.

  Ne mentinem opinia ca trebuie sa actionam la solicitarea de ajutor venita din partea celorlalte sindicate, pentru a contracara actiunile imagologice si de razboi psihologic intreprinse impotriva noastra. Ne mentinem si opinia ca principiului masonic „ai Capitala, ai Tara” trebuie sa-i opunem strategia lui Henric al Navarrei „ai Tara, poti sa dai Capitalei …o liturghie” .

  Povestea cu soarele care rasarea pentru toti romanii la Bucuresti era valabila la 1848, cand trei sferturi din Tara era ocupata si la Bucuresti actiona Partida Nationala. Astazi ocupantul s-a instalat la Bucuresti, prin spectacolul de sunet si lumini din decembrie 1989, si jefuieste sistematic de 20 de ani Tara. Astazi soarele pentru toti romanii trebuie sa rasara in Romania si nu la Bucuresti, unde scenariile se desfasoara conform previziunilor si nimeni nu poate deocamdata rasturna situatia.

  In consecinta va informam prin prezentul comunicat ca avem in derulare un acord de colaborare cu sindicatul revolutionarilor (singurul reprezentant autentic si nemanipulat de vreun partid, al acestora). Ce poate fi mai frumos si mai neasteptat pentru profitorii neokominternisti (trotkisti ai) evenimentelor din ’89, decat intoarcerea impotriva lor a victimelor (in proportii aproape egale): revolutionari si militari apartinand intregului sistem national de aparare. Modalitatile de colaborare concreta cu acest sindicat vor fi comunicate oportun presedintilor de filiale.

  Va mai informam ca marti, 18.05.2010, vom finaliza acordul de cooperare cu Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, sindicate pe care filialele noastre le-au sprijinit in urma cu o luna in organizarea manifestatiilor de la Buzau. Tratativele de colaborare cu toate filialele la nivel de tara privesc manifestarile ce se vor declansa pe 01.06.2010, de Ziua Copilului, cand Guvernul, vaduvind de alocatii si de scoli copiii, ii va vaduvi in acelasi timp si pe parintii lor de salarii, iar pe bunicii lor de pensii si spitale.

  Strategia colaborarii va fi comunicata presedintilor de filiale pana la data de 20.05.2010. Asadar pe 01.06.2010, SCMD, in totalitatea sa, cu filiale, membri independenti si grupuri de actiune, va actiona in toata tara in sprijinul miilor de colegi, ofiteri ajunsi profesori prin acordul din 1999 cu Ministerul Educatiei.

  Anuntam totodata ca pe data de 25.05.2010, 16 filiale SCMD, deja pregatite, vor actiona in sprijinul celor convenite la nivel local, pentru data de 12.05 a.c. La acea data trebuiau sa se desfasoare puternice manifestatii ale sindicatelor si asociatiilor pensionarilor in mai multe centre din tara. Trei dintre filialele noastre semnasera Protocolul de colaborare, alte 12 urmand sa le vina in sprijin. Din nefericire, cei 4 crai de la Rasarit, adica liderii marilor centrale sindicale, au fost chemati la raport la Cotroceni in data de 09.05 a.c. de unde au iesit destul de opariti, rezultatul fiind amanarea evenimentelor planificate pentru 12.05.2010, pana la 25.05.2010, pentru a da timpul necesar celor interesati in gestionarea unor astfel de evenimente sa pregateasca riposta. Iata de ce asociatiile pensionarilor au fost lasate singure, miercuri, 12.05. 2010. Este motivul pentru care consideram ca e dificil sa ai incredere 100% in miliardarii care astazi sunt lideri sindicali, iar maine ministri, prim-ministri sau, mai nou, presedinti de partide. Ne este teama ca vor organiza pe 19.05.2010, la Bucuresti, un „karaoke” sau un „folk you” fara alt scop si finalizare decat parada modei pentru sepcutele si tricourile multicolore si lansarea de lozinci politice pro sau contra. In fond domniile lor lupta de doua decenii si rezultatul actiunii lor este, odata cu disparitia industriei, si disparitia „eroicelor detasamente de lupta ale clasei muncitoare”. Sindicalistii de astazi sunt in fapt, in mod preponderent functionari, cadre didactice si personal sanitar sau din transporturi. Cat despre liderii centralelor, parca ne amintim scaparea unuia dintre ei, atunci cand ortacii i-au atras atentia, in urma cu 2 luni, ca ar fi bine sa fie chemati in sprijin si sindicalistii militari: „Nu, nu, am primit indicatia sa nu avem de a face cu ei!” Dar … „vox populi, vox Dei!”. Daca filialele din Capitala, si numai din Capitala, vor sa ia parte la actiunile din data de 19.05,.2010, suntem de acord, rugandu-le insa sa ia act de faptul ca, nu numai ca nu am fost solicitati oficial, dar nici macar contactati in acest sens. Vom organiza insa, pentru antrenament, si pentru a stavili tentativele de manipulare a noastra pe fondul nerabdarii, O ACTIUNE PROPRIE.

  Ii rugam asadar pe presedintii filialelor din Capitala, ai grupurilor de initiativa si pe membrii independenti care doresc sa participe la aceasta manifestare cu destul iz politic si de gestionare a crizei, sa se adreseze secretariatului SCMD pana sambata, 15.05.2010, orele 17.00, pentru a se putea solicita luni, Primariei Capitalei, aprobarea de participare in conditii prevazute de loc, timp si numar de persoane.

  La acest tip de actiuni ne vom prezenta intotdeauna organizat, disciplinat si pregatiti pentru a interzice infiltrarea elementelor destabilizatoare. In toate aceste situatii, SCMD este obligat sa actioneze cu profesionalism, luind in calcul provocarile si diversiunile si pastrind, in limita posibilitatilor, secretul operatiilor.

  Ii atentionam pe toti membrii si simpatizantii SCMD sa manifeste prudenta, pentru ca suntem supusi unor atacuri diversioniste si tentative directe de manipulare, in speranta ca ne vom uita conditia de profesionisti si ca vom actiona fara discernamant. Prea multe sperante s-au pus in noi, ca sa ne lasam dusi de val, isterizati si aruncati orbeste in actiune, de vreun nea Gogu de la bodega din colt, in care, dupa o viata de obedienta, s-a trezit brusc spiritul napoleonian si vrea sa scoata castanele din foc, bineinteles… cu mana noastra, fiindca oricum nu ne inghite, tocmai pentru ca existam fara a-i fi cerut lui acordul, la nastere.

  In mod categoric, dat fiind ceea ce va urma, va trebui sa redevenim cu totii, in cel mai scurt timp, ceea ce suntem in fapt – MILITARI!

  In situatia in care manifestarile provocate de „bonusul” dat de Guvern la legile de spoliere a cetatenilor prin anuntarea scaderii decretate prin ordonanta … prezidentiala (?!!!) a salariilor si pensiilor cu 25-15% va degenera in sensul dorit de unii sau de altii dintre „gestionarii” interni sau externi, Comitetul Director va convoca presedintii filialelor, undeva in tara, la un Consiliu National de Criza. Pentru ca dorim dreptate pentru toti cetatenii, speranta de viata, pedepsirea hotilor, indepartarea impostorilor dar, mai mult decat orice, sa continuam sa traim ca cetateni europeni intr-o tara numita ROMANIA!

  La recomandarea Departamentului nostru de Siguranta si Ordine Publica, ii rugam pe toti membrii de sindicat sa se adreseze cu propuneri numai Birourilor Operative si presedintilor de filiale, pe cei independenti numai Secretariatului SCMD, iar Birourile Operative ale filialelor si Secretariatul SCMD sa se adreseze direct Presedintelui sau Secretarului General. Se poate incerca atragerea in actiuni aventuriste sau politice a Sindicatului, prin mesaje venite de nicaieri si transmise pe orizontala, pe baza relatiilor de prietenie si colaborare fireasca.

  In ceea ce priveste relatia cu partidele politice, reafirmam echidistanta SCMD, care are printre membrii de sindicat si membri sau simpatizanti ai tuturor formatiunilor si partidelor existente, inclusiv ai UDMR. Celor care nu inteleg acest lucru, le reamintim ca singura interdictie pentru un membru de sindicat este aceea de a nu face parte dintr-un alt sindicat. In plus, ca militari, trebuie sa intelegem ca este mai mult decat util sa avem membri in toate partidele din tara si daca se poate si din strainatate, pentru a avea acces rapid la informatiile care ne privesc si pentru a putea contracara la fel de rapid orice actiune initiata impotriva noastra, a Tarii sau a natiunii noastre.

  Honor et Patria! Vae victis!

  PRESEDINTE SCMD,
  Col. (r) dr. MIRCEA DOGARU

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura