Milano, giuvaierul Lombardiei

milano-catedrala-domul_btoqMilano este unul dintre cele mai importante şi stilate oraşe din Italia şi abundă de istorie. În Milano, există nenumărate clădiri cu un caracter aparte, în stiluri dintre cele mai diferite, de la palate neo-clasice (palazzo) la clădiri ultramoderne şi zgârie-nori. Metropolă comercială, Milano este locul în care se găsesc o mulţime de centre importante de afaceri, instituţii financiare şi bursa Italiei. Milano este de asemenea cunoscut în întreaga lume pentru faptul că excelează în modă şi design, fiind unul din oraşele în care se stabilesc tendinţele în aceste domenii.
Posibilităţi de cazare
Cea mai bună perioadă pentru a vizita Milano este toamna şi primăvara, când vremea este cea mai plăcută. Ca şi regulă generală, turiştii care aleg să meargă în Milano vor observa că hotelurile de aici pot fi destul de scumpe comparativ cu alte oraşe din Europa. Cu toate acestea, se pot găsi posibilităţi de cazare foarte avantajoase dacă faceţi rezervări din timp sau pot apărea tot felul de oferte promoţionale de-a lungul anului. Hotelurile din Milano, ca toate hotelurile din Italia, sunt gradate cu ajutorul stelelor, cele de cinci stele oferind cele mai luxoase servicii cu putinţă. La celălalt capăt al scalei se găsesc posibilităţile de cazare care oferă doar strictul necesar, cum ar fi hostelurile (ostello) sau casele de oaspeţi (casa di ospite), dar şi campingurile. Oferte de cazare bune pot fi găsite în jurul Catedralei Duomo, la Stazione Centrale şi la Porta Garibaldi. Dacă vă duceţi în Milano cu maşina, cazarea în afara oraşului poate fi o opţiune înţeleaptă, pentru că la scurtă distanţă de oraş pot fi găsite hoteluri de calitate la preţuri mai mici. Puteţi încerca să rezervaţi cazare şi în oraşele adiacente oraşului Milano, cum ar fi Bergamo, Como sau Cremona.
Obiective şi atracţii turistice
Obiectivele turistice din Milano surclasează cu mult faima oraşului ca una dintre capitalele internaţionale ale modei. Iată câteva din obiectivele turistice şi atracţii din Milano ce trebuie neapărat vizitate, atunci când vă aflaţi în vacanţă aici.
Domul din Milano. Catedrala Santa Maria Nascente, pe scurt Domul din Milano, se găseşte în Piazza del Duomo şi  ca mărime este a treia biserică a Creştinătăţii (depăşită numai de San Pietro din Roma şi de Catedrala din Sevilia). Domul din Milano este fără îndoială o bucurie pentru ochii oricărui turist. Deşi mai toate elementele cheie ale Domului din Milano erau la locul lor în anul 1391, construcţia completă a durat aproape 500 de ani pentru a fi dusă la bun sfârşit. Anumite lucrări de întreţinere şi reconstrucţie au loc şi în prezent, dar frumuseţea tulburătoare a Domului din Milano este astăzi completă şi poate fi admirată de toată lumea.
Galleria Vittorio Emanuele II. Chiar în centrul oraşului Milano, chiar între Duomo şi Teatrul Scala din Milano, se găseşte Galleria Vittorio Emanuele II construită între anii 1860 şi 1870. Galleria Vittorio Emanuele II poate fi numită şi mall de shopping, dar este unul foarte elegant.
Scala din Milano. Poate cea mai importantă operă din lume, La Scala din Piazza della Scala dispune de un proaspăt renovat auditoriu din catifea roşie. Dacă vreţi să asistaţi la un spectacol la Scala din Milano, trebuie să rezervaţi bilete cu multă vreme înainte de începerea stagiunii. La Scala dispune şi de un muzeu unde pot fi admirate exponate reprezentative pentru marii compozitori ai Italiei cum ar fi Verdi, Rossini, Puccini sau Toscanini.
Biserica Santa Maria delle Grazie şi Cina cea de taină. Poate obiectivul care atrage cei mai mulţi turişti în Milano este capodopera lui Leonardo da Vinci – Cina cea de taină. Între anii 1495 şi 1497, Leonardo a pictat această capodoperă a confuziei şi trădării pe peretele sălii de mese în vremea când Santa Maria delle Grazie era o mânăstire dominicană.
Stadionul Giuseppe Meazza – San Siro. Există câteva stadioane celebre în lume şi când e vorba de Italia, nici unul nu se compară cu Stadio San Siro din Milano. Este cel mai mare stadion din Italia, cu o capacitate de peste 80.000 locuri, iar design-ul său distinct îl face foarte uşor de recunoscut.
Piazza Duomo este cea mai importantă piaţă din Milano şi una din cele mai importante atracţii turistice din capitala modei şi afacerilor din Italia. Aici se găsesc Domul din Milano şi Palatul Regal. Este situată în centrul oraşului şi aici se poate ajunge foarte uşor cu orice mijloc de transport. În Piazza Duomo se găsesc magazine de lux şi restaurante ce servesc o mulţime de delicatese într-un decor foarte plăcut.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare