Mii de verificări efectuate de jandarmii montani hunedoreni

10 noiembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

De la începutul anului, peste 4.000 de vehicule care transportau lemn tăiat din pădurile judeţului au fost verificate de jandarmii hunedoreni. Mai bine de 350 de metri cub de lemn au fost recuperaţi. Jandarmii au constatat 14 infracţiuni şi au dat amenzi de peste 165.000 de lei.

”De la începutul anului, jandarmii au desfăşurat recunoaşteri în teren la 263 de parchete în exploatare din zona de competenţă şi au fost executate aproape 3.000 de activităţi de control. Pe timpul acestora, jandarmii au verificat, în aplicaţia SUMAL, 3.919 autovehicule şi 86 atelaje hipo ce transportau material lemnos, au constatat 13 fapte de natură penală, fiind identificaţi 14 autori şi au aplicat 156 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 146.800 lei. Cu ocazia constatării faptelor de încălcare a legislaţiei silvice mai sus menţionate s-a dispus confiscarea a 118,30 metri cub de material lemnos în valoare totală de 37.653,94 de lei”, a informat IJJ Hunedoara.
Jandarmii hunedoreni au derulat acţiuni în comun cu poliţiştii, dar şi cu Direcţia Silvică Hunedoara, fiind organizate 154 de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale la regimul silvic. ”În perioada următoare vor fi intensificate acţiunile de prevenire şi control pe linie silvică, atât independent, cât şi mai ales în cooperare, având în vedere apropierea sezonului rece, fapt ce determină o creştere a activităţilor derulate de operatorii economici, dar şi de persoane fizice pe linia exploatării masei lemnoase”, a mai informat Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Femeie lovită în cap şi tâlhărită de 7 lei

Un tânăr de 18 ani, Delpiero-Marcel Negrilă, de loc din Caracal, dar aciuat prin Valea Jiului, în Lupeni, profitând de...

UNIKA propune agende și promoționale pentru orice tip de buget

Mulți ar spune că "socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg", dar UNIKA vrea să-ți demonstreze chiar...

De ce să cumperi kituri de țigări electronice?

  Alegerea primei țigări electronice nu este o sarcina ușoară, pentru că există foarte multe opțiuni, iar terminologia din domeniul...

Închide