Mii de petarde confiscate de poliţişti

4 ianuarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

03 petarde confiscateNatalia Bumbac

Patru hunedoreni au fost prinşi de către poliţişti în ultima zi a anului 2014, comercializând materiale pirotehnice pentru care nu deţineau autorizaţie. Este vorba de trei bărbaţi din municipiul Hunedoara şi unul din Orăştie, care au fost depistaţi de poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase în urma activităţilor de verificare desfăşurate în pieţele din judeţ.
În primul caz, poliţiştii au depistat un bărbat de 49 de ani, din municipiul Hunedoara, care vindea articole pirotehnice fără drept în zona Pieţei Agroalimentare, iar în urma controlului, asupra sa au fost găsite 1.370 de petarde din categoria II. Tot în municipiul Hunedoara, au fost depistaţi alţi doi bărbaţi, de 46 şi respectiv 31 de ani, care comercializau articole pirotehnice în zona Ceangăi şi în Piaţa Agroalimentară Dunărea. În urma controalelor, asupra primului bărbat au fost găsite 70 de petarde din categoria III, iar asupra celuilalt au fost depistate 775 de bucăţi de petarde din categoria II. În Orăştie, poliţiştii au identificat un tânăr de 28 de ani care încerca să vândă petarde, fără să aibă autorizaţie, în zona Pieţei Agroalimentare din municipiu. Acesta avea asupra sa 283 de petarde şi o baterie de artificii din categoriile I şi II.
În toate cele patru cazuri, materialele pirotehnice au fost confiscate şi vor fi expertizate. Pe numele celor patru persoane, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comercializare fără drept de materiale pirotehnice din categorii pentru care nu deţineau autorizaţie.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Şi-a sugrumat prietenul, ca să omoare diavolul din el

În noptea de vineri, 2 ianuarie, spre sâmbătă, un bărbat în vârstă de 54 de ani din comuna Cârjiţi a...

Pânã acum, în judeţ, zăpada n-a dat bătăi de cap şoferilor

Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, ninsorile şi-au făcut din nou simţită prezenţa în judeţ. Pe şosele, s-a circulat...

Procurorii DNA cer prelungirea arestului la domiciliu în dosarul Moloţ & compania

Procurorii DNA au solicitat prelungirea pentru încă 30 de zile a măsurii arestului la domiciliu în cazul celor cinci inculpaţi...

Închide