EvenimentFlash

Mihalache Marian, condamnat la închisoare pe viaţă

Andreea Lazăr

Mihalache Marian (foto), fost director adjunct al APIA Hunedoara, îşi va petrece restul vieţii în închisoare. Acesta a fost acuzat că şi-a omorât amanta, pe Pricăjan Loredana, cu zeci de lovituri de cuţit. Tragedia s-a petrecut în luna ianuarie a anului trecut, în Dublin, Irlanda, în apartamentul femeii. La aproximativ un an de la comiterea crimei, juraţii au decis că Mihalache Marian este vinovatul.

„S-a spus totul”

Juraţii au avut nevoie de doar 75 de minute pentru a decide, în unanimitate, că românul este criminalul. Deşi a încercat să-i convingă pe juraţi că, de fapt, el a fost înjunghiat de femeie, intenţiile lui Mihalache Marian au fost lămurite de doctorul care l-a tratat în spital şi care a afirmat că rănile şi le-a produs singur. După verdictul celor 12 juraţi, şapte bărbaţi şi cinci femei, judecătorul i-a dat ultimul cuvânt acuzatului. „Cred că tot ce era de spus, s-a spus”, a afirmat Mihalache Marian.

Părinţii Loredanei nu şi-au revenit din şoc

Părinţii femeii omorâte au fost prezenţi la procesul lui Mihalache Marian din Dublin. Aceştia au pregătit o declaraţie, care a fost citită în faţa juraţilor de un poliţist. „Viaţa noastră fără Loredana nu înseamnă nimic. A fost singurul nostru copil. Să mergem în locul unde i-a fost luată viaţa a fost foarte dureros şi stresant pentru noi. De asemenea, excursia în Irlanda şi prezenţa în sala de judecată a fost traumatizantă pentru noi. Singurul motiv pentru care mai trăim este să mergem la mormântul ei şi să îi ducem flori”, au scris părinţii femeii în declaraţie. Pentru ei, drumul în Dublin a fost singura dată când şi-au părăsit casa din satul Vaidei.

Filmul crimei

Mihalache Marian a zburat la Dublin cu trei zile înaintea crimei. Acesta nu i-a spus fostei sale iubite, Loredana, că îi face o vizită. Mai mult, hunedoreanul şi-a adus două cuţite din România. El s-a cazat la Institutul de Management, a mers câţiva paşi până la apartamentul femeii, dar nu a contactat-o. Şi-a printat mai multe hărţi cu locul de muncă al Loredanei, iar de mai multe ori, a mers în staţia de autobuz de unde femeia pleca la serviciu, până când a întâlnit-o. Loredana se întorcea acasă după tura de noapte, în dimineaţa zilei de 27 ianuarie 2010. Mihalache Marian a dus-o pe femeie în camera sa, a agăţat pe uşă semnul „nu deranjaţi” şi a scos receptorul telefonului din suport, până a doua zi dimineaţa, când a sunat la recepţie după ajutor. Crima deja s-a produs în camera de cămin, trupul femeii fiind găsit în pat, într-o baltă se sânge, iar cele două cuţite aduse de criminal se aflau lângă pat. Telefonul mobil al Loredanei a fost dezasamblat, iar pe baterie au fost găsite pete de sânge. Marian a afirmat că femeia era stresată în acea noapte şi l-a întrebat dacă are curajul să-şi pună capăt zilelor. Hunedoreanul a răspuns că are, şi atunci, Loredana ar fi luat cuţitul şi l-ar fi tăiat la gât. Varianta acuzatului nu a fost convingătoare pentru juraţi, aceştia condamnându-l la închisoare pe viaţă.

2 comentarii la „Mihalache Marian, condamnat la închisoare pe viaţă

  • Bravo mai Lutz te-ai stabilit in Irlanda cu toate ca tu preferai S.U.A,n-are rost sa mai stam in Romanica la cum merge treaba.Si cind te mai gindesti ca astfel de oameni conduc institutii ale statului.
    Singurele lui calitati sunt nesimtirea si tupeul dar pe alte meleaguri nu sunt luate in considerare.

  • UN PROCES A DURAT 75 DE MINUTE,LA NOI UN PROCES DUREAZA 5 MINUTE ,SI TE SI AMANA,NU SE MAI UITA IN DOSAR ,PENTRU CA LA NOI AU MULTE DOSARE PE ROL,SI NU AU TIMP,LA NOI DIRECTOR IN IRLANDA INFRACTOR PERICULOS.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura