Politica si administratie

Mihail Rudeanu, hotãrât sã ajungã în Parlament

Nicolle Ebner

Fostul lider social-democrat Mihail Rudeanu (foto) a părăsit, zilele trecute, rândurile PSD, acceptând oferta conducerii Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) de a construi şi conduce viitoarea filială judeţeană a UNPR Hunedoara, precum şi de a-şi depune candidatura pentru Colegiul nr.3 – Haţeg. În UNPR, Mihail Rudeanu face echipă cu Aurelian Serafinceanu, fost prefect de Hunedoara, plecat şi el din PSD, în urmă cu şase ani.

„Sunt sigur că voi câştiga”

„Împreună, am condus judeţul vreme de patru ani, în perioada 2000-2004 şi consider că am făcut treabă bună. Eu, ca preşedinte al Consiliului judeţean, iar colegul meu, Aurelian Serafinceanu, ca prefect al judeţului, şi consider că am făcut multe lucruri bune pentru judeţul nostru”, a declarat ieri, Mihail Rudeanu, preşedintele interimar al filialei judeţene UNPR Hunedoara, în cadrul unei conferinţe de presă. Chiar dacă are reprezentanţi în Parlament, dat fiind faptul că UNPR este un partid nou înfiinţat, Mihail Rudeanu va candida ca independent, dar va fi susţinut de UNPR. „Sunt sigur că voi câştiga Colegiul nr.3-Haţeg. La alegerile din 2008, în acest colegiu, în care nu a avut nimeni din PSD curajul să candideze, am ocupat locul doi. Mi-am făcut campanie cu trei oameni de încredere şi doi şoferi, deoarece PSD şi-a stabilit ca prioritare alte persoane, care trebuiau să ajungă în Parlament. Ca şi atunci, sunt la fel de hotărât să câştig colegiul”, a mai declarat Mihail Rudeanu. În paralel cu desfăşurarea campaniei electorale, Mihail Rudeanu şi Aurelian Serafinceanu vor înfiinţa şi organizaţii locale de partid în fiecare localitate din colegiu.

Serafinceanu, reactivat politic după şase ani

În urmă cu câteva zile, Mihail Rudeanu s-a retras, din PSD, în linişte, fără să facă din asta un subiect de presă. Motivul real al plecării din partidul pe care l-a înfiinţat, în judeţul Hunedoara, a fost cel al marginalizării. La rândul său, Aurelian Serafinceanu, plecat din PSD în 2004, s-a reactivat din punct de vedere politic, luna trecută, iar în noua structură politică i-a fost încredinţată funcţia de secretar executiv al UNPR, la nivel naţional. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat, pe 8 septembrie, vacantarea locului de deputat, în Colegiul nr. 3 – Haţeg, după decesul lui Ioan Timiş, survenit luna trecută. Până acum, şi-au anunţat candidaturile Remus Cernea – independent susţinut de PC; Mariana Câmpeanu – din partea PNL, şi Mihail Rudeanu – independent, susţinut de UNPR.

7 comentarii la „Mihail Rudeanu, hotãrât sã ajungã în Parlament

  • bine mai rudene, da-le o lectie la papagalii astia !

  • De ce stergeti mesajele ce nu va convin? Sunteti trisori. Rusine!

  • Papagal esti tu pedelistule sever mateuca ! Credeti ca lumea nu stie ca sunteti in spatele UNPR. Pai Rudeanu e cuscrul lui Vasile Blaga. Pe cine mai pacaliti?

  • Votati un independent nu un tradator! Din cauza tradatorilor de neam merg lucrurile asa de rau in Romania! Astia se vand pe orice doar sa fie pe functie.

  • Ce stiti de Remus Cernea? Mai candideaza? Am auzit ca se fac mari presiuni sa se retraga!Le e frica ca daca se inscrie iasa pe primul loc si asta da incredere poporului ca se poate face schimbarea actualelor lichele politice.

  • Sorina draga, cu o randunica nu faci primavara. Si daca va deveni parlamentar, Remus Cernea se va inscrie intr-unul din partidele parlamentare. Mai vorbim pe tema asta. Imi place de Sorin care transforma speculatiile in certitudini.

  • Remus Cernea nu are cum sa se inscrie intr-unul din partidele Parlamentare… la cat i-a criticat pe toti. Si oricum nu e Remus genul de persoana care sa fie usor de controlat. Nu cred ca o sa accepte el vreodata sa faca jocurile actualei clase politice. Remus o sa aduca in Romania curentul verde de la nivel European.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura