Mihai Leu, campion la Viteză în Coastă

Mihai Leu (foto) a devenit, pentru al trei­lea an consecutiv, campion național la Ca­te­goria I în Campionatul Național de Vi­teză în Coastă. El evoluează în competițiile automobilistice pe un model Ferrari 458 Challenge, iar la Trofeul Câmpulung 500, penultima etapă a sezonului din aceas an, fostul campion mondial la box profesionist a încheiat pe locul secund al categoriei dar și-a asigurat matematic titlul înaintea etapei finale de la Poiana Brașov.

După 10 ani
Mihai Leu a acumulat 138 de puncte și are un avans de 41 de puncte față de următorul clasat, Călin Manițiu.
„A fost o presiune foarte mare, am avut emoții mari în timpul cursei pentru că fie­care secundă contează, dar sunt bucuros pen­tru acest al treilea titlu. Înseamnă mult pen­tru mine și mă motivează să merg mai departe”, a spus Leu la finalul cursei.
Pentru triplul campion național urmează Trofeul Brașov, ultima etapă de viteză în coastă, programată pe 9-10 octombrie, unde este și promotor, iar apoi pe 23 oc­tom­brie este programată finala Campio­na­tului Național de Super Rally. La Super Rally, Leu este favorit să obțină titlul de vicecampion.
Mihai Leu a semnat și un parteneriat cu Audi România pentru ultima etapă a se­zo­nului de viteză în coastă de pe drumul Po­ienii, care se va numi Trofeul Audi Brașov 2021, dar și pentru finala din Campionatul Na­țional de Super Rally, programată la București.
Pilotul hunedorean Leu s-a întors în auto­mobilismul sportiv în 2017, după o pauză de 10 ani, perioadă în care s-a implicat în special în organizarea de evenimente sportive. Acesta a câștigat sezoanele 2019 și 2020 la Categoria I de la viteză în coastă, iar în acest an și-a asigurat și titlul de vice­campion la super rally.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.