Mihai Leu, arbitru de titlu mondial

Ciprian Marinuţ

Cariera de arbitru judecător în boxul profesionist a hunedoreanului Mihai Leu (foto) va atinge nivelul de top mondial la finalul anului 2012. Fostul mare pugilist va deveni pe 15 decembrie, primul român care va arbitra un meci de box, în care miza va fi titlul de campion mondial.

Vrea să revină în ring
Hunedoreanul va fi unul dintre cei trei arbitri judecători la lupta dintre Arthur Abraham (Germania) şi Mehdi Bouadla (Franţa), în care primul îşi va apăra centura la categoria supermijlocie în versiunea WBO. Disputa este aşteptată cu mare interes de toată suflarea boxului mondial şi va avea loc pe 15 decembrie la Arena Nuernberger Versicherung din Nurnberg (Germania). „Este meciul cu cea mai mare miză din cariera mea de arbitru judecător, fiind primul duel în care cei doi pugilişti pe care-i arbitrez îşi vor disputa titlul de campion al lumii. Prin acest meci, ajung la un nivel foarte înalt între arbitrii judecători, motiv pentru care îmi doresc să fac pasul spre arbitrajul de ring. Am avut discuţii cu şeful mondial al arbitrilor şi am promisiuni din partea lui că mă va sprijini să revin în ring din postura de arbitru”, a afirmat Mihai Leu. Ca pugilist, Mihai Leu (44 de ani) a cucerit titlul mondial în boxul profesionist în 1997, la categoria semimijlocie, versiunea WBO. În plus, hunedoreanul a fost şi campion naţional de raliuri (2003).

Rege contra anonim
Arthur Abraham (35 de victorii, 27 KO, trei înfrângeri) este născut în 1980 la Erevan, în Armenia, fiind cetăţean german din 2006. „King Arthur” a reuşit să-şi păstreze titlul IBF la categoria mijlocie între 2005 şi 2009, obţinând 10 victorii consecutive, iar în vară, i-a luat centura mondială  neamţului Robert Stieglitz, în versiunea WBO. Arthur, un adversar care s-a aflat şi pe lista lui Lucian Bute, i-a bătut, printre alţii, pe Jermaine Taylor, Edison Miranda sau Raul Marquez. Încurajat chiar de Mike Tyson, Arthur a participat în 2010 la „Super Six”, acolo unde n-a fost primit Bute. A fost, însă, învins de Andre Direll, Andre Ward şi Carl Froch, cel care l-a învins prin KO pe Bute în mai 2012.
Mehdi Bouadla (26 de victorii, 11 KO, patru înfrângeri) este un boxer din Top 15 al categoriei, şi s-a declarat onorat să lupte contra campionului, însă, promite că îi va face viaţa grea. „Arthur e un mare campion, dar voi face totul să-l bat! Voi fi noul campion al lumii”. Cel mai tare meci al franco-algerianului de până acum a fost în 2011, când danezul Mikkel Kessler l-a făcut KO în duelul pentru centura europeană WBO la supermijlocie.

One thought on “Mihai Leu, arbitru de titlu mondial

  • 22 noiembrie 2012 la 15:25
    Permalink

    Domnul Leu ar face bine să rămână în și pe lângă ring sau macadam și să lase administrația publică celor care se pricep

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
A fugit de acasă la un bărbat cunoscut pe Facebook

Căutată de autorităţi în întreaga ţară, o adolescentă în vârstă de 16 ani, din judeţul Olt, a fost găsită în

Devenii sunt alãturi de Mircia Muntean

Mircia Muntean (foto) conduce detaşat în preferinţele electoratului devean, conform unei analize Econtext, în judeţul Hunedoara, USL va obţine şase...

Jiul se plânge de arbitraj

Oficialii de la Jiul Petroşani pasează „pisica moartă” a parcursului slab al echipei din acest tur de campionat în cârca

Închide