Mihai Leu află azi dacă ajunge administrator public

Sorina Popa

Mihai Leu (foto) va afla astăzi dacă va putea ajunge administrator public al municipiului Hunedoara. Pentru a doua oară, aleşii locali vor trebui să decidă în legătură cu Proiectul de hotărâre privind aprobarea criteriilor, procedurilor şi atribuţiilor specifice pentru numirea şi eliberarea din funcţie a administratorului public al municipiului Hunedoara.

Hotărârea nelegală, din prisma prefecturii
Asta, după ce, la începutul lunii iulie, au mai făcut acelaşi lucru. Numai că hotărârea de atunci a fost trimisă înapoi Consiliului Local Hunedoara de către prefectură, pe motiv că era nelegală. „Unul dintre criteriile stabilite este cunoscător al limbii germane-nivel avansat şi al limbii engleze-nivel mediu, ducând implicit la o discriminare a populaţiei cunoscătoare a limbilor străine de circulaţie internaţională. Din hotărârea adoptată nu rezultă că a fost respectată procedura prevăzută de Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, această hotărâre fiind un act normativ care stabileşte criteriile, procedurile şi atribuţiile specifice funcţiei de administrator public, la nivelul municipiului Hunedoara, reglementând o problemă de interes public”, se arată în documentul trimis de către prefectură, legislativului local din Hunedoara, referitor la hotăr\rea privind funcţia de administrator public.

Nu a făcut lobby
Contactat, Mihai Leu a declarat că el nu a făcut lobby printre colegii din CL, deoarece vrea să-i lase pe ei să decidă dacă merită să ocupe această funcţie. „Am spus şi în campania electorală şi susţin şi acum, pot face multe lucruri pentru hunedoreni din postura de administrator public al municipiului. Unii m-au întrebat dacă, atunci când voi ajunge pe funcţia asta, mai plec să arbitrez meciuri de box, cum fac în prezent. Este clar că atunci nu mai plec, pentru că am treabă la Hunedoara, nu asta este problema”, a declarat Mihai Leu pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
La şedinţa din iulie a legislativului hunedorean, consilieri locali de la USL au susţinut că municipiul nu are nevoie de un asemenea post, că s-ar cheltui doar banii degeaba pentru acest lucru. Vom vedea ce se va întâmpla astăzi, dacă aleşii hunedoreni vor vota proiectul sau nu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.