Mihaela Buzărnescu urcă în topul mondial

După victoria de duminică noapte în finala de la San Jose (6-1, 6-0 cu Maria Sakari), tenismena din România şi-a adăugat în cont şi primul mare succes al carierei: titlu într-un turneu din categoria ”Premier”. Românca în vârstă de 30 de ani a urcat pe locul 20 în topul mondial WTA, cu un număr de 38 de victorii în acest sezon.

Cifrele româncei sunt uluitoare: 106 meciuri jucate numai în 2018, câştigând 67 dintre acestea, 38 de victorii fiind la simplu. Ea a participat la 33 de turnee în ultimele 365 de zile şi a urcat 119 locuri în clasamentul WTA, în ultimul an.
Nici o altă jucătoare nu a călătorit atât de mult în ultimele 55 de săptămâni. Din Top 20, următoarea jucătoare după numărul de turnee disputate este Daria Kasatkina – 26 de turnee. Explozia româncei la cel mai înalt nivel a venit la 30 de ani, iar ”Miki” pare o jucătoare neobosită. Ea a fost foarte chinuită de accidentări, motiv pentru care a stat ani buni pe margine. În 2012, s-a oprit din tenis, în 2013 s-a operat, în 2014 a urmat o altă intervenţie chirurgicală la genunchi care nu a reuşit. Dar sportiva a revenit în tenis, iar acum recuperează terenul pierdut.
Cu succesul obţinut în faţa grecoaicei Sakkari, românca a urcat pe locul 2 la numărul de victorii în acest an, după Angelique Kerber – 39 de victorii. Buzărnescu a depăşit-o la acest capitol pe Simona Halep – 37 de victorii, fiind la egalitate cu Petra Kvitova – 38 de victorii. Următoarea în acest top este Elise Mertens – 34 de victorii.
Cu Simona Halep lider mondial şi câştigătoare la Roland Garros în 2018, dar şi cu Mihaela Buzărnescu, jucătoarea momentului în circuitul WTA, luna august se anunţă la fel de fierbine şi în tenis. Cu siguranţă, US Open este un turneu aşteptat cu mare interes. (N. Gavrea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.