Felicitări pentru Alina Alexoi

Nicolae Gavrea

Pentru cei care au urmărit ultima transmisiune de la Campionatul European de Gimnastică desfăşurat la Glasgow, competiţie la care s-a aflat în calitate de comentator al postului român de televiziune TVR, Alina Alexoi (foto), parcă am simţit că nu este totul perfect în acea transmisiune.

A fost un calvar pentru colega noastră (a jurnaliştilor sportivi) să transmiţi în ţară timp de două ore şi ceva (până când unul dintre tehnicienii organizatori au avut milă şi i-au adus o cască) informaţii de pe un telefon mobil, în condiţiile în care tehnica actuală nu necesită decât o trusă specială cu o pereche de căşti şi ceva joncţiuni la un pupitru.
Alina Alexoi face parte dintre puţinii comentatori care încă mai luptă pentru sportul românesc şi tot ceea ce face este la nivelul cel mai ridicat. Născută la Călan, a practicat gimnastica la Cetate Deva şi în cariera ei a comentat în cei 20 ani de activitate în TVR, finale de Cupa Davis, zeci de campionate mondiale şi europene de gimnastică, patinaj şi scrimă. Ca reporter, a acoperit aproape toate sporturile olimpice şi a realizat emisiuni şi interviuri în exclusivitate pentru TVR, cu mari personalităţi ale lumii sportului. În 2012 a primit premiul special TV Mania „Cristian Ţopescu” pentru cel mai bun comentator sportiv. Ca prezentator de ştiri, are sute de jurnale la activ şi se poate mândri cu faptul că în prezent este cea mai „veche” prezentatoare de sport din România, începând din 1993 şi având plăcerea de a se adresa şi azi telespectatorilor.
În direct, Alina Alexoi a spus lucrurilor pe nume: „Vreau să ştie toată lumea- comentez la telefon. Aş vrea să ştiu unde e greşeala, să aibă puterea cineva din TVR să recunoască dacă a greşit sau nu. Nu e deloc uşor, e frustrant, când mă uit la comentatorii de lângă mine cu căşti la monitor şi eu sunt pe telefon. Mi-a amorţit urechea. Nu mai am mâini să caut informaţii, pentru că stau pe telefon. Sper să-mi deconteze televiziunea convorbirea, comentariul de pe telefonul meu“, a fost protestul Alinei Alexoi.
Felicitări pentru tot ce faci, Alina Alexoi!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.