Miercuri, 18 aprilie, vor avea loc alegerile la Federaţia Română de Fotbal. Ionuţ Lupescu: Vreau să redresăm fotbalul românesc!

15 aprilie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Fostul international, Ionut Lupescu, raspunde intrebarilor adresate de moderatori emisiunii ProSport Live, privind candidatura sa la sefia Federatiei Romane de Fotbal (FRF), marti 27 februarie 2018, in Bucuresti. MARIAN ILIE / MEDIAFAX FOTO

Nicolae Gavrea

Peste două zile se vor desfăşura alegerile pentru noile structuri din cadrul Federaţiei Române de Fotbal şi odată cu acestea vom afla şi numele noului conducător al acestui for fotbalistic.

Că va fi unul nou, sau că va rămâne pe scaunul prezidenţial Răzvan Burleanu, vom afla miercuri pe seară. Probabil după lungi şi interminabile discuţii. Candidatul de care se teme cel mai tare actualul preşedinte al FRF este fostul internaţional Ionuţ Lupescu, cel care a avut pe parcursul ultimei luni de zile întruniri cu membrii afiliaţi de pe tot teritoriul ţării şi a tras concluziile necesare asupra stării fotbalului autohton. „Kaiserul“ candidează pentru postul de preşedinte al FRF, alături de Răzvan Burleanu, actualul şef, Marcel Puşcaş şi Ilie Drăgan.
Iată ce a declarat Ionuţ Lupescu (foto), după turul de forţă pe care l-a făcut prin ţară: Vreau să vă spun că sunt deosebit de încântat, din mai multe puncte de vedere. În cadrul întâlnirilor am revăzut prieteni dragi, cu care am lucrat, dar am întâlnit şi oameni noi, iar discuţiile pe care le-am avut cu ei, modul în care am relaţionat îmi confirmă că am luat decizia corectă, aceea de a mă întoarce în fotbalul românesc.
Fostul internaţional e convins că poate câştiga alegerile din 18 aprilie. „Am avut dezbateri şi am identificat multe idei bune pe care, cu siguranţă, le vom pune în aplicare în programul pe care, împreună, l-am realizat. Aş vrea să le mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat, tuturor celor care m-au primit în casele lor şi aş vrea să le mulţumesc şi românilor care, indiferent că eram pe stradă, la un restaurant sau într-o benzinărie, au fost alături de noi. Sincer, eu ştiam deja că Generaţia de Aur este iubită de români, dar nu mi-am imaginat că eu şi colegii mei suntem iubiţi atât de mult. Încă o dată, mii de mulţumiri tuturor şi vreau să ne vedem săptămâna viitoare, pe 18 aprilie, şi în special după aceea, pentru că avem foarte multe lucruri de implementat. Am plecat pe ninsoare, lapoviţă, ger şi vânt, şi iată că ne întoarcem pe o vreme însorită. Cu siguranţă, că în curând, va ieşi soarele şi în fotbalul românesc“, a declarat Ionuţ Lupescu la finalul turneului său prin ţară.
De ce a ales totuşi să se înscrie în această competiţie, de alegeri pentru funcţia de preşedinte? Ionuţ Lupescu a răspuns ca de fiecare dată, cu amabilitate. “Administraţia FRF pur şi simplu nu se pricepe la fotbal! E o mare diferenţă între a face revista presei la Cotroceni şi a fi preşedintele FRF. Acum, ei fac anumite favoruri şi au interese pentru votanţi. Am văzut o ură faţă de foştii mei colegi care au scris istorie. Ei trebuie respectaţi. Nu m-aş fi întors în ţară, dacă lucrurile mergeau bine. Aş fi avut o colaborare perfectă cu Popescu. Am încercat să-l ajut pe Burleanu, fără interes, dar au fost multe minciuni. Vreau să redresăm fotbalul românesc! De 13 ani, eu fac administraţie la cel mai înalt nivel. România este o ţară fotbalistică şi toată lumea mă întreabă de ce nu mai sunt rezultate. Să ştiţi că doar ţara mea de suflet nu mi-a solicitat ajutorul atunci când eram la UEFA”, a declarat Lupescu.
Acuzat din nou de către Răzvan Burleanu, care a spus că Ionuţ Lupescu minte alegătorii, deoarece nu şi-a dat demisia de la UEFA, ci este în concediu fără plată, replica lui Lupescu a venit rapid: “aşa-zisele dezvăluiri bine împachetate, într-un stil politic de anii 50, ale preşedintelui FRF, nu sunt altceva decât minciuni prin omisiune. Răzvan Burleanu s-a folosit de un răspuns punctual cerut de la UEFA pentru a evidenţia, în stilul lui caracteristic, o supoziţie falsă. Se va dovedi, că din disperare, Răzvan Burleanu nu doar că a manipulat încă o dată opinia publică, ci a amestecat într-o competiţie internă şi numele UEFA. Din toată această mascaradă reţin că Răzvan Burleanu a minţit de două ori. Acum şi atunci când spunea că eram căzut în dizgraţie la UEFA. Dacă oamenii de acolo nu mă mai voiau, cum îşi explică noile lui acuzaţii că eu nici nu am plecat de la UEFA? Răspunsul nu este decât unul: se încurcă în propriile lui minciuni, până la nivelul cel mai de jos al unui om care nu poate pierde cu demnitate. Din nefericire pentru tânărul cu zero rezultate în fruntea FRF, toate aceste tactici ieftine de manipulare conştientă şi cinică a opiniei publice nu îl vor ajuta să mai câştige încă un mandat. Dânsul nu va pleca prin demisie de la FRF, ci prin vot, încă după primul tur“, a încheiat Lupescu.
Să aşteptăm deci cu răbdare finalul competiţei de la vârful federaţiei fotbalistice din România. Va fi sau nu schimbarea dorită de cei mai mulţi activişti din fotbalul nostru? Vom vedea răspunsul electorilor miercuri seara. Rămâne însă scurta declaraţie a actualului preşedinte, făcută recent la un post naţional de televiziune: „După patru ani de mandat, ar trebui să vă daţi seama (nota redacţiei: voi, jurnaliştii) că nu sunt mincinos. Noi, la Federaţie, trebuie să muncim zi de zi. Nu trebuie să venim la televiziuni să vorbim“. Nu e însă clar, putem (noi, presa…) să întrebăm despre multele in… succese din cei patru ani de mandat ai domniei sale?

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Biblioteca Judeţeană recomandă cartea acestei săptămâni

Pentru această săptămână, reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu“ Hunedoara-Deva propun spre lecturare cartea „În mişcare. O viaţă“ de Oliver Sacks,...

De luni, se distribuie tichetele gratuite de călătorie pentru pensionarii din Deva

            Potrivit comunicatului transmis de Primăria Deva, de luni, 16 aprilie 2018,pensionarii cu venituri lunare...

Adrian Gărdean va fi dus cu mandat la Înalta Curte

           Afaceristul hunedorean Adrian Gărdean (foto) nu s-a prezentat azi la Înalta Curte de Casaţie  şi...

Închide