Micuţii din judeţ au rămas fără vaccinuri

6 decembrie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Cristina Ghenea

Peste 1.000 de bebeluşi din judeţul Hunedoara, care ar trebui vaccinaţi, aşteaptă de mai bine de două săptămâni ca Ministerul Sănătăţii să trimită dozele de pentaxim. De asemenea, nici elevii de clasa a treia nu au fost vaccinaţi împotriva poliomielitei.

Poliomielita poate duce la paralizie infantilă
În prezent, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara nu dispune de nici o doză de vaccin pentaxim, produsul injectabil care trebuie administrat bebeluşilor de două, patru şi şase luni, cât şi celor în vârstă de un an. „Medicii de familie din judeţ au epuizat stocul de pentaxim încă de acum mai bine de două săptămâni şi deocamdată, aşteptăm doze noi de la Ministerul Sănătăţii. Lunar, la nivelul judeţului nostru, circa 1.200 de bebeluşi ar trebui să fie vaccinaţi cu pentaxim“, a declarat Dumitra Ştefan, directorul DSP Hunedoara. Cât despre vaccinarea elevilor de clasa a treia, aceasta trebuia făcută la sfârşitul lunii noiembrie, însă campania a fost anulată, din lipsa vaccinului. Astfel, aproximativ 4.000 de copii din judeţ riscă să fie infectaţi cu virusul poliomielitic, agent care provoacă o boală infecţioasă foarte contagioasă, ce poate duce la paralizie.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Facerea de bine este… pagubă curată

Un şofer din comuna Vaţa de Jos a rămas fără documentele de identitate şi o geacă, după ce a fost...

Sindicaliştii cer, compania nu poate

Liga Sindicatelor Miniere din Valea Jiului (LSMVJ) încearcă să obţină în instanţă cota de 3,9 la mie din fondul de...

Tensiuni, sărăcie şi farmec în fotbalul mic

Lidera CS Vulcan a egalat în ultimul minut din penalti în meciul din deplasare cu Minerul Aninoasa. „Lanterna roşie” Victoria...

Închide