Microbuzele electrice și-au intrat în pâine

Societatea de Transport Public Local Deva SRL a introdus pe traseele din oraș minibusurile electrice Jest Karsan. Acestea circulă pe liniile 2 și 4 și parțial pe liniile 3 și 6. Sunt cinci mi­cro­buze care deservesc aceste tra­see. Și la cursele speciale pentru elevi, mașinile pe motorină au fost înlocuite cu vehiculele ecologice. Pe rând, autobuzele și microbuzele electrice vor ieși pe toate traseele din muni­ci­piul Deva și localitățile componente.
„Reamintim că avem 26 de vehicule ecologice care vor circula în municipiul Deva și localitățile componente (4 auto­buze e-Atak Karsan și 22 minibusuri Jest Karsan) și 33 de stații de încărcare pentru autobuzele și microbuzele elec­trice. Investiția în autobuze și mi­cro­buze electrice face parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a muni­ci­piului Deva.
Achiziția de mijloace de transport în comun electrice este prima com­po­nentă a proiectului de modernizare a trans­portului public local din Deva. A doua componentă este modernizarea sistemului de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente. Ambele proiecte pe fonduri europene au o valoare totală de peste 18 milioane de euro și vor contribui la creșterea cali­tății serviciilor de transport public local în municipiul Deva, precum și la o cali­tate mai bună a vieții locuitorilor”, a spus Florin Oancea, primarul Devei. (A.N.)