Politica si administratie

MESE PENTRU PREȘCOLARII DIN 150 DE UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT

În Parlament, am adoptat Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de ur­genţã a Guvernului nr.91/2021 privind aprobarea continuării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pen­tru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.

Abordarea sănătoasă
Acest proiect este unul de mare im­por­tanță pentru viitorul învățământului ro­mâ­nesc, iar continuarea sa are la bază ne­cesitatea unei evaluări sporite de impact. Trebuie identificate toate elementele care nu funcționează la nivel optim, astfel încât atunci când se va implementa la nivel național, să fie eficient de la bun în­ceput, iar copiii să beneficieze de o ali­men­tație cu o bogată valoare nutrițională chiar în unitățile de învățământ. Un aspect important al programului pilot este abor­darea sănătoasă. Se vor distribui numai produse alimentare obţinute în unităţi autorizate/înregistrate sanitar de la nivel local, având astfel un impact asupra în­tregii comunități. Partidul Social De­mo­crat a propus în programul de guvernare accelerarea extinderii acestui program, ce vine în sprijinul copiilor și combate a­ban­donul școlar. Foarte important pentru implementarea acestui program este ca școlile să se mențină deschise. Sănătatea și educația trebuie să fie priorități. Copilul sănătos și bine educat de astăzi devine adultul responsabil de mâine, care este capabil să dezvolte societatea și să con­tribuie în cadrul comunității sale.
Copiii și tinerii din România au nevoie de sprijinul nostru, iar Partidul Social De­mo­crat va continua să promoveze acele po­litici publice pentru dezvoltarea lor e­chi­librată, într-un cadru familiar ar­mo­nios. Ne-am asumat acest lucru în mo­men­tul în care am insistat pentru înfiin­ța­rea Mi­nis­terului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Natalia-Elena INTOTERO,
Deputat PSD Hunedoara
Președintele Comisiei pentru învățământ

 

One thought on “MESE PENTRU PREȘCOLARII DIN 150 DE UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT

  • Anul trecut erau doar pentru 50 de unități școlare . Este o creștere la 150 de unități școlare . Este tot mai bine că se dorește o masă caldă în școli .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura