Mesajul Primarului Municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române

3 aprilie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Dragi jandarmi,

Este o bucurie şi o onoare pentru mine să fiu alături de dumneavoastră, în zi de mare sărbătoare – Ziua Jandarmeriei Române.
În urmă cu 169 de ani, domnitorul Grigore Alexandru Ghica aproba legea de căpătâi care a dat statut juridic armei Jandarmeriei.
De-a lungul istoriei, Jandarmeria Română a trecut printr-un amplu proces de modernizare, devenind o instituţie cu tradiţie şi renume, un pilon al societăţii româneşti. Sunteţi o forţă aflată în slujba românilor, un exemplu de conduită, profesionalism şi responsabilitate.
Meseria pe care aţi ales-o implică de foarte multe ori datoria şi necesitatea de a vă pune propria viaţă în pericol, pentru a-i salva pe cei aflaţi la ananghie.
Când spun jandarm, mă gândesc şi la cei care au îndeplinit cu succes misiuni peste hotare, cei care au stat departe de casă şi de familii.
Aş vrea să reamintesc că Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara are un exemplu de dăruire în această nobilă meserie. Este vorba despre colonelul în rezervă, Mihai Aurelian Iosif, care a reprezentat România cu onoare în teatrul de operaţiuni din Afganistan, în perioada 2016-2017, şi care a fost decorat cu medalia Armatei Americane Combat Action Badge, pentru profesionalismul demonstrat în îndeplinirea misiunilor încredinţate.
Dumneavoastră, cei care purtaţi uniforma cu mândrie, cei care vă respectaţi jurământul indiferent de vremuri, sunteţi garanţi ai siguranţei românilor, ai ordinii de drept şi ai democraţiei.
Putere, cinste, integritate, ordine şi lege sunt doar câteva din reperele care vă conduc în meserie şi în viaţă, şi care v-au făcut să câştigaţi respectul nostru.
Angajamentul pe care vi l-aţi asumat nu este doar pentru o zi, este unul pe viaţă. Am încredere că ori de câte ori vă aflaţi în mijlocul evenimentelor, veţi asigura liniştea comunităţii noastre, veţi proteja cetăţenii, demonstrând ca întotdeauna, înaltul profesionalism care vă caracterizează.
Vă mulţumesc în numele meu, al devenilor, al colegilor din Primăria Municipiului Deva şi din instituţiile aflate în subordinea Consiliului Local Deva pentru buna colaborare, pentru aportul important în slujba comunităţii noastre.
Sacrificiul, curajul şi altruismul pe care le arătaţi ne fac să ne simţim în siguranţă.
La mulţi ani, dragi jandarmi!
Dumnezeu să vă aibă în pază, oriunde vă aflaţi!

Nicolae-Florin Oancea, primarul Municipiului Deva

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Baia de Criş: de la incendii la acţiuni de ecologizare şi lucrări în teren

Deşi ar trebui ca în această primăvară să se concentreze, printre altele, la acţiunile de ecologizare, administraţia publică din Baia...

Concursul “Citeşti şi câştigi!“ a ajuns la a VI-a ediţie

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara şi a Complexului Deva Mall, şi în parteneriat cu Inspectoratul...

Exponatul lunii aprilie la muzeul devean

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva propune vizitatorilor, în luna aprilie 2019, un nou exponat în cadrul proiectului intitulat „Exponatul...

Închide