Merite şi regrete, pentru campionii DNS Rugby

11 x 2 rugby stiintaCiprian Marinuţ

Răzvan Barbu, cel mai bun jucător al echipei de rugby Ştiinţa Petroşani, grupare care a ocupat în premieră primul loc în Divizia Naţională de Seniori (DNS) consideră că meritul pentru această performanţă aparţine jucătorilor şi suporterilor. Dincolo de repartizarea contribuţiei la succes, oficialii echipei consideră că acesta este unul zadarnic, deoarece gruparea din Valea Jiului nu-şi permite din punct de vedre financiar să promoveze în Superliga României.

S-au unit la greu
Declarat de cinci ori omul meciului şi cel mai bun marcator al echipei sale, Răzvan Barbu este şi component de bază al echipei naţionale de rugby în 7. Venit la Ştiinţa în urmă cu doi ani, Răzvan Barbu şi-a câştigat un loc de titular, fiind cel mai bun marcator şi cel mai constant în evoluţii. În sezonul 2015, Barbu a înscris 81 de puncte, dintre care cele mai importante le-a marcat în partida din deplasare cu Poli Iaşi, momentul în care echipa petroşăneană a revenit în forţă, atunci când nimeni nu se mai aştepta. Jucătorul consideră că performanţa clasării pe primul loc aparţine jucătorilor şi suporterilor. „Aceasta este cea mai importantă medalie din palmaresul meu, pentru că este la nivel seniori şi o voi pune alături de cea de bronz cucerită în urmă cu doi ani. Am muncit mult împreună, deşi nimeni nu ne mai dădea nici o şansă de redresare după prima parte a campionatului, când am avut şase înfrângeri consecutive şi doar două victorii. Atunci, toată lumea ne-a pus la zid şi ne-a abandonat. Au fost momente grele, când eram câte şase sau şapte jucători la antrenamente şi nimeni nu ne băga în seamă.  Dar noi, fiind nişte sportivi orgolioşi, ne-am unit mai mult ca niciodată, am devenit o familie care a crescut de la meci la meci. Ne-am încurajat unii pe alţii, am strâns din dinţi, am strâns rândurile şi am câştigat campionatul. Cei care au fost lângă noi necondiţionat au fost suporterii care au venit la stadion şi ne-au încurajat. Iubirea lor faţă de noi ne-a făcut să nu cedăm psihic şi să terminăm pe primul loc“, a declarat jucătorul de 22 de ani. Jucătorul Ştiinţei pune punctul pe „i” şi spune răspicat că meritul este numai şi numai al jucătorilor. „Este revoltător că acum, după ce am ocupat primul loc, mulţi vin să-şi aloce meritele care de fapt nu le aparţin”, a precizat jucătorul.

Nu au condiţii pentru Superligă
Oficialii echipei susţin că ar fi nevoie de o minune pentru ca echipa să reuşească să îndeplinească standardele financiare impuse de Federaţie pentru promovarea în Superligă. „În Superligă, asigurarea medicală e dublu faţă de cât e în Divizia Naţională, iar baremul de arbitraj este peste posibilităţile noastre. În momentul de faţă nu ne permitem să mergem în Superligă, acesta e adevărul. Bineînţeles, încercăm, facem tot ce depinde de noi, batem la toate uşile. Poate acum, cu acest titlu, să avem un argument în plus ca să convingem pe cineva să ne sprijine financiar, dar e nevoie de o minune să reuşim”, au opinat oficialii echipei Ştiinţa.
Lotul echipei Ştiinţa Petroşani:  Alexandru Lupu, Danie Ivan, Răzvan Barbu, Marian Nastasiei, Andrei Barbu, Andrei Biro, Florin Coge, Ciprian Chiriac, Ştefan  Ciprian Carvaţchi, Marcel Theodor Paraipan, Florin Ţandea, Vlad Popa, Raul Vîlceanu, Bogdan Ionuţ Pîrvu, Andry Cebotari, Alexandru Cucoş, George Pătraşcu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.