ActualitatePolitica si administratie

Memorandum de înțelegere pentru Axa de dezvoltare Hunedoara – Gorj – Dolj „Conurbația Jiului”

Ieri, la Târgu-Jiu, reprezentanții Consiliilor Județene Hunedoara, Gorj și Dolj au semnat un Memorandum de înțelegere care vizează crearea unei axe de dezvoltare teritorială integrată a celor trei județe.
Consiliului Județean Hunedoara a fost re­prezentat la această întâlnire de vice­pre­șe­dintele Ion Bădin. Documentul parafat în cadrul întâlnirii găzduite de Consiliul Județean Gorj deschide calea constituirii Asociației de Dez­vol­tare Intercomunitară „Conurbația Jiului”.
Structura teritorială de cooperare inter­co­mu­nitară Conurbația Jiului este o inițiativă locală inovatoare prin faptul că vine direct de la nivelul administrațiilor, ca un răspuns ferm la pro­vo­cările locale și ca o decizie asumată de par­te­neri, pentru o dezvoltare economică mai pu­ternică și sustenabilă. Semnatarii Memoran­du­mu­lui au fost de acord că prin crearea acestei axe de dezvoltare și cooperare localitățile din cele trei județevor deveni mai atractive pentru investitori și au șanse să prospere. O astfel de asociere oferă județelor Hunedoara, Gorj și Dolj oportunitatea de a accesa direct fonduri europene.
Conurbația Jiului se va concentra pe patru mari arii de dezvoltare, infrastructura de co­nec­tare și accesibilizarea întregii zone,instituții in­ter­conectate și performante în serviciul cetă­țenilor și turiștilor, investiții în calitatea vieții lo­cuitorilor din întreaga zonă și măsuri de inserție și suport pentru grupurile marginalizate și mi­noritare. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura