; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Membrii reţelei internărilor fictive de la Spitalul din Zam, trimişi în judecată

11 februarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

Adriana Năstase

După patru ani de la efectuarea percheziţiilor la Spitalul de Psihiatrie de la Zam, dosarul a intrat, în acest an, pe rolul instanţei de judecată.
La acea vreme s-a vorbit de percheziţiile făcute acolo şi că mai multe cadre medicale sunt suspecte de fapte de corupţie. Mai exact, că au făcut internări fictive ca să se poată pensiona pe caz de boală zeci de persoane. Astfel, ieri, la Tribunalul Hunedoara a avut loc cel de-al doilea termen în dosarul în care sunt judecaţi mai mulţi medici şi asistente de la unitatea medicală respectivă. Acuzaţiile sunt extrem de grave, de efectuare de internări fictive, pe baza cărora unii s-au putut pensiona pe caz de boală, deşi nu sufereau de nimic. La termenul de ieri s-a solicitat amânarea judecării, pentru 25 martie 2019.
Cei implicaţi în acest dosar sunt: Ileana Cristuţ, Eugen Virgil Dobrean, Dan Simion Grecu, Simion Sorin Terpe, Mioara Ramona Lungu şi Ion Negrulescu. Aceştia sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi fals intelectual.
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Hunedoara s-a constituit parte civilă în proces, deoarece a fost prejudiciată cu sute de mii de lei în urma internărilor fictive.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
De ce se tărăgănează ancheta spargerii chioşcului de la Cepromin?

O încercare de spargere a unui chioşc tip ABC din centrul Devei se pare că nu i-a prea pus în...

Jandarm hunedorean premiat pentru cea mai bună piesă folk a anului

Fiul regretatei cântăreţe din Valea Jiului, Tatiana Stepa, plutonierul major Cătălin Filipoiu (foto), jandarm în cadrul Postului de Jandarmi Montan...

Aproximativ 100.000 de apeluri la 112 în judeţ

Ieri am sărbătorit Ziua Europeană a Numărului Unic 112. Iar la Centrul Judeţean pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă Hunedoara, a...

Închide