De ce se tărăgănează ancheta spargerii chioşcului de la Cepromin?

11 februarie 2019 | 4 Comentarii | Publicat in: Eveniment, Flash

Sorina Popa

O încercare de spargere a unui chioşc tip ABC din centrul Devei se pare că nu i-a prea pus în mişcare pe poliţiştii deveni, deşi existau toate premisele ca hoţii să fie prinşi rapid.
În noaptea de vineri, 1 februarie, spre sâmbătă, 2 februarie 2019, în jurul orei 1.00, doi sau mai mulţi bărbaţi au încercat să spargă chioşcul (foto) de lângă clădirea Cepromin, din apropierea Ulpia Shopping Center. Hoţii nu au reuşit să intre înăuntru, deşi au încercat să forţeze uşa cu o rangă, dar au distrus toate frigiderele tip vitrină aflate afară şi le-au golit complet de sucuri, apă minerală etc. Chioşcul avea însă instalate camere video de supraveghere şi în exterior şi în interior. Dacă pe cele din exterior le-au distrus pentru a nu fi înregistraţi, pe cele din interior n-au avut cum. Ca urmare, unul dintre hoţi a fost prins în raza camerei video şi înregistrat, iar faţa acestuia se vede destul de bine, deşi poartă glugă (vezi foto).
Ieri, 11 februarie, după 10 zile de la spargerea chioşcului său, proprietara acestuia, Petronela Ioiescu (medalion), văzând că dinspre poliţie nu se mişcă nimic, nimeni nu o cheamă să dea declaraţiile de rigoare şi să predea înregistrarea video cu imaginea hoţului, deşi a tot sunat la poliţie – zice ea – a decis să apeleze la MESAGERUL HUNEDOREAN.
Iată ce ne-a declarat Petronela Ioiescu: „Imediat după ce am constatat că s-a încercat spargerea magazinului şi prăpădul făcut la frigiderele de afară, am sunat la 112. Hoţii au spart vitrinele frigiderelor şi le-au golit de marfă. Paguba la marfă nu-i foarte mare, aproximativ 1.000 de lei, dar stricăciunile sunt mari. Au venit poliţiştii, au luat amprente, au vizionat locul şi au constatat pagubele, apoi au plecat spunând că o să mă cheme să dau declaraţii şi înregistrarea video. Dar nu m-au mai chemat. Am sunat eu şi mi-au spus că dosarul este întocmit şi a fost trimis la Parchet pentru înregistrare şi să i se dea număr unic, iar chestia asta durează cinci zile lucrătoare. Au trecut cele cinci zile, au trecut deja 10 în total, dar cei de la poliţie nu mă mai cheamă să le predau imaginile cu hoţul, deoarece am înregistrarea, unde se vede totul. De 10 zile încerc să ajung la Poliţie, să merg să dau declaraţii, să arăt înregistrarea video pe care o am. Degeaba, nimeni nu mă cheamă. Ce să mai cred? Nu sunt interesaţi să prindă hoţii?”, se întreabă Petronela Ioiescu.
Contactat telefonic pentru a ne da un punct de vedere al IPJ Hunedoara referitor la această situaţie, comisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, ne-a declarat că a fost înregistrat un dosar penal în acest caz, care a fost trimis la Parchet, iar acum se lucrează pentru prinderea infractorilor. Şi, cu siguranţă, şi păgubita va fi chemată de poliţiştii care au preluat acest dosar să dea declaraţie şi să predea dovezile pe care le are, inclusiv înregistrarea video.
Nu vrem să ne dăm cu părerea despre felul în care poliţiştii şi procurorul de caz îşi desfăşoară ancheta. Este profesia lor, ştiu ei cum să şi-o facă. Numai că, domnilor poliţişti, s-ar putea ca atunci când veţi descoperi dumneavoastră hoţii, să nu mai aveţi pe cine aresta. Ca în zicala aceea: prinde orbul, scoate-i ochii.

Loading...

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. adi spune:

  dupa 10 zile, va mirati ca nu s-a facut nimic ???!!!

  pai asa functioneaza practica penala in romania: dosarele penale se tin in sertar vreo 2 ani, dupa care se da clasare.

 2. Simo spune:

  Se vede ca a iesit profesionistul Barna la pensie. El era Kojak Rumburak Pinochio s.a.m.d. al politiei.

  Era chiar o vorba, nu se mai intreba : – Esti prost ? se intreba direct , Esti Barna ?

 3. Eee spune:

  Prin ce dosar te-a tarat barna ala de scheuni asa ca o catea aici? Mucos mic si jerpelit =))

 4. Marcel spune:

  Politia din Deva e f slaba. Asta pt ca e condusa de niște polițiști slabi puși în funcții cu ajutorul pilelor. Profesionistii n-au loc de piloși. E cam tot o miliție, dar din sec 21.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Jandarm hunedorean premiat pentru cea mai bună piesă folk a anului

Fiul regretatei cântăreţe din Valea Jiului, Tatiana Stepa, plutonierul major Cătălin Filipoiu (foto), jandarm în cadrul Postului de Jandarmi Montan...

Aproximativ 100.000 de apeluri la 112 în judeţ

Ieri am sărbătorit Ziua Europeană a Numărului Unic 112. Iar la Centrul Judeţean pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă Hunedoara, a...

La mulţi ani, Insemex Petroşani!

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antexplozivă - Insemex Petroşani aniversează şapte decenii de existenţă. Pe lângă...

Închide