Membrii PDL şi rudele lor, cercetaţi pentru fals în declaraţii

  Nicolle Ebner 

Contestaţiile depuse de PSD, la BEJ Hunedoara, s-au dovedit îndreptăţite. Preşedinţii şi locţiitorii mai multor secţii de votare din judeţ riscă să fie înlocuiţi, deoarece sunt membri PDL, soţi, soţii şi cumnate ale unor consilieri locali PDL. Potrivit deciziei BEJ, persoanele în cauză vor fi cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.

Acuzaţii admise parţial
BEJ Hunedoara a admis sesizările depuse de PSD, prin care se contesta modul de soluţionare şi completare a listelor de propuneri ale Prefecturii pentru funcţiile de preşedinţi şi locţiitori ai birourilor secţiilor de votare şi a cerut înlocuirea celor desemnaţi ilegal. În sprijinul sesizărilor, PSD a adus şi probe, prin care demonstrează că mai mulţi dintre cei desemnaţi să conducă secţiile de votare sunt membri activi PDL, participă la şedinţele locale ale acestei formaţiuni politice şi la campaniile de convingere a hunedorenilor să voteze cu Traian Băsescu, au participat la mitingul de la Timişoara, organizat pentru susţinerea candidatului PDL. În urma discuţiilor, BEJ Hunedoara a admis în parte sesizările şi contestaţia depusă de PSD, în sensul că a respins cercetarea prefectului Dorin Gligor, acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, în schimb a sesizat IPJ pentru cercetarea preşedinţilor şi locţiitorilor pentru infracţiunea de fals în declaraţii. Conform legii, preşedinţii şi locţiitorii nu au voie să fie membrii de partid, declaraţie pe care o dau pe propria răspundere.

„Situaţie generalizată în întreg judeţul”
Prin urmare, vor fi cercetaţi pentru fals în declaraţii 12 preşedinţi şi locţiitori ai secţiilor de votare din Simeria, Hunedoara, Petroşani, Lupeni, Ghelari, Topliţa, şi preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare din Orăştie, deoarece toţi sunt angajaţii primăriei, se arată în decizia definitivă a BEJ Hunedoara. Contestatarii specifică faptul că această situaţie este generalizată la nivelul întregului judeţ şi au cerut BEJ confruntarea listei complete cu propuneri-peste 2.200 de persoane, cu lista aprobată de către prefect, care cuprinde circa 1.300 de persoane.

One thought on “Membrii PDL şi rudele lor, cercetaţi pentru fals în declaraţii

  • 21 noiembrie 2009 la 9:10
    Permalink

    VOI,chiar nu cunoasteti legea!
    Inainte de a acuza,verifica!
    DOAR MEMBRII FAMILIEI -GEOANA,ANTONESCU,VADIM,OPRESCU SI CEILALTI CANDIDATI…..-SI RUDELE PINA LA GRADUL AL 2-lea nu pot fi presedinti sau loctiitori,chiar nici membrii delegati in sectii

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.