ActualitateFlash

Membrii PDL încep să-şi abandoneze partidul

Nicolle Ebner

Cu o zi înainte de publicarea sondajelor care arată că Traian Băsescu şi PDL se prăbuşesc vertiginos, Nicolae Schiau (foto), care până în urmă cu câteva săptămâni a deţinut funcţia de şef al Vămii Deva, şi-a dat demisia din PDL. El a motivat această decizie, deoarece nu poate şi nu vrea să se transforme într-un activist de partid, care să mintă cetăţenii, cărora acum câteva luni le-a cerut votul.

Schiau spune că nu poate şi nu vrea…

Nicolae Schiau, fost primar al municipiului Hunedoara în legislatura 2004-2008, care, în cei nouă ani de activitate în PDL, a deţinut şi funcţii cum ar fi cea de preşedinte al organizaţiei municipale PDL Hunedoara, sau vicepreşedinte al BPJ al PDL Hunedoara, spune că nu poate rămâne exponentul politicii antisociale, dusă de actualul executiv, susţinut de PDL. „Această «muniţie de propagandă», minciuni îmbrăcate în cuvinte meşteşugite nu mai poate fi folosită. Nu sunt decât motivaţii puerile, minciuni, în plasa cărora au ajuns să cadă chiar şi cei care le elaborează şi le promovează. Nu pot şi nu vreau să mă transform într-un activist de partid, care să mintă cetăţenii, cărora acum câteva luni le-am cerut votul…“, se arată în comunicatul oficial, transmis de Nicolae Schiau presei locale. Schiau critică aspru nu numai măsurile asumate de Guvernul Boc, ci şi motivele care au dus la adoptarea lor. „Conducerea partidului nu a dorit, probabil, să deranjeze clientela din jurul oamenilor politici, ajunşi pe funcţii înalte la nivel central sau local“, se mai arată în comunicatul oficial. Nicolae Schiau a menţionat că demisia din PDL este un gest de protest, de delimitare faţă de acţiunile anti-sociale ale partidului, şi nu are de gând să se alăture altei formaţiuni politice, preferând să nu mai fie înregimentat politic.

…iar „pe surse” se spune că pleacă şi Păran

Pe www.pesurse.ro, blogul ziaristului de la Antena 1, Iosif Buble, în data de 2 iunie, apărea o informaţie potrivit căreia, cel puţin patru senatori vor pleca sigur din PDL. Printre cei patru (trei din Botoşani, Bacău, Prahova), este menţionat şi Dorin Păran, ales în colegiul uninominal 2 din Circumscripţia electorală nr.22 Hunedoara. Informaţia a fost confirmată şi de senatorul PSD, Cosmin Nicula. „Am aflat şi eu că ar vrea să plece din PDL, după votarea moţiunii, şi chiar l-am întrebat pe holurile Parlamentului despre acest lucru. I-am transmis însă, din start, că în PSD, nu va fi primit”.

4 comentarii la „Membrii PDL încep să-şi abandoneze partidul

  • Foarte bine !!!
    Si sa candideze la primaria Hunedoara ca independent pentru ca actualul primar este un incompetent. PNL-ul a sustinut un primar mafiot si un borfasi la primaria Hunedoara.

  • o sa facem front comun toti intelectualii din Hunedoare sa sprijinim alegerea lui N Schiau…bafta!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura