Sport

Au prins viteză doar cu forţele unite

Ciprian Marinuţ

Canotorii de la CSS Deva au fost pe podium în toate cele patru curse de echipă (dublu şi patru vâsle), desfăşurate sâmbătă la „Cupa Cetăţii”, de la Şoimuş, deşi la individual, sportivii antrenaţi de Florin Lupu nu au prins medaliile puse în joc.

Obiective atinse

„Cupa Cetăţii”, derulată sâmbătă, pe râul Mureş, la Baza Sportivă de la Şoimuş, a reprezentat un succes total pentru CSS Deva. Clubul devean a punctat la capitolul medalii prin sportivii săi şi, în plus, şi-a atins şi scopul de a promova canotajul. Cele 11 curse de canotaj viteză (pe distanţa de 1.000 de metri) au fost urmărite de mulţi spectatori, părinţi şi prieteni ai sportivilor, precum şi oameni aflaţi la baza sportivă pentru a se relaxa. CSS Deva a obţinut patru medalii în cele şase probe masculine în care a avut competitori, fiind devansată în clasamentul general doar de CS „Traian Lalescu” Orşova, club care găzduieşte unul dintre centrele naţionale de pregătire. „Am organizat competiţia, pentru a vedea la ce nivel suntem cu pregătirea, în perspectiva Campionatelor Naţionale de Viteză (2.000 de metri), care vor avea loc în luna august la Năvodari. Rezultatele au fost bune, deşi noi am efectuat pe perioada şcolii doar câte un antrenament pe zi, faţă de adversarii noştri, care au câte două şedinţe de pregătire zilnic. Odată cu vacanţa, vom efectua şi noi câte două antrenamente pe zi, plus pregătire de forţă, astfel că, sperăm la cât mai multe medalii la Naţionale. Ne-a bucurat mult şi prezenţa la curse a unui număr mare de spectatori”, a spus Florin Lupu, antrenor la CSS Deva.

O medalie de aur şi trei de argint

Campionii naţionali Vlad Deac şi Bogdan Bădilă şi-au respectat blazonul şi au câştigat cursa de dublu vâsle băieţi, categorie uşoară (juniori I). Şi ceilalţi medaliaţi la Campionatele Naţionale de fond (6.000 de metri) de la CSS Deva au demonstrat că au valoare şi au câştigat trei medalii de argint. Robert Laşiţă, Cosmin Ciubotaru, Alexandru Muntean şi Alexandru Fodor au ocupat locul II în proba de patru vâsle juniori II. Alexandu Hogoş, Alexandru Simion au cucerit medalia de argint la dublu vâsle juniori I, iar Mihaly Vass şi Raul Stoica au încheiat cursa pe locul secund la dublu vâsle juniori II.

La „Cupa Cetăţii”, au participat cei mai buni canotori cadeţi şi juniori de la CSS Banatul Timişoara, CS Bega Timişoara, CS „Traian lalescu” Orşova şi CS Mureşul Tg. Mureş şi şase componente ale lotului naţional feminin de categorie uşoară. S-a concurat numai în probe de vâsle, la simplu, dublu şi în echipaje de patru, iar dificultatea a fost sporită, întrucât direcţia de atac a fost contra curentului. CSS Deva nu a avut reprezentante în cursele feminine.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura