Medicul Bende Barna are câştig de cauză în procesul cu ANI

21 ianuarie 2018 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Natalia Bumbac

Medicul Bende Barna (foto) a înregistrat o primă victorie în procesul în care a cerut anularea raportului dat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) prin care a fost declarat în conflict de interese. Curtea de Apel Alba Iulia i-a admis acţiunea, decizia instanţei nefiind definitivă.
Medicul Bende Barna activează la Spitalul Municipal „Dr. A. Simionescu” din Hunedoara, unde deţine funcţia de director medical, în trecut fiind şi manager al unităţii medicale.

Era singura clinică din zonă
„Admite acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul Bende Barna-Gavril în contradictoriu cu pârâta ANI şi în consecinţă:
Anulează Raportul de evaluare nr. 19855/G/II/ 13.06.2017 întocmit de către pârâtă. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată în hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia din 19 ianuarie.
Reamintim cititorilor că în iunie 2017, ANI a dat un comunicat în care arăta că medicul Bende Barna a „încălcat regimul juridic al conflictului de interese”. În sensul în care, în calitate de manager, a semnat cinci contracte între spitalul hunedorean şi Clinica de Diagnostic Phoenix din Deva, care colabora cu societatea medicală a soţiei sale, de profesie medic radiolog imagist. Contractele au fost semnate în perioada decembrie 2012 – aprilie 2013 şi aveau un cuantum de 5.500 de lei pe lună.
Contactat la acel moment, Bende Barna a explicat contextul în care au fost încheiate acele contracte, arătând că deciziile au fost luate în interesul pacienţilor. Asta, pentru că, clinica din Deva era singura şi cea mai apropiată de municipiul Hunedoara unde pacienţii puteau beneficia de investigaţii cu aparatură de imagistică medicală. În plus, la acea vreme, firma soţiei sale era singura din judeţ care avea competenţă pe rezultatele RMN.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Mimi spune:

    Felicitări justiției.
    Cum e bre mititelu sa fi veșnic catalogat ca rău,scula folosita de alti manipulatori!

  2. remus spune:

    Felicitări dom director!
    Dreptatea trebuie să triumfe!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 22.01.2018

Mariana Drăgănesc, locuitoare a municipiului Petroşani Pentru că este suspectată că alături de alţi membri ai familiei ar fi coordonat...

Bulina albă, 22.01.2018

Dănuţ Buhăescu, primarul oraşului Uricani Pentru că şi-a mobilizat subordonaţii să sară în ajutorul familiilor dintr-un bloc al cărui acoperiş...

Gura lumii, 22.01.2018

Plăteşte ca să-şi asigure liniştea. Asta a fost singura soluţie pentru un afacerist controversat din regiunea cu lămpaşe, spun bârfitorii,...

Închide