Dan Radu Ruşanu vrea 6,5 milioane lei pentru că a fost arestat

21 ianuarie 2018 | 9 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Fostul parlamentar de Hunedoara timp de mai multe mandate şi fost preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Dan Radu Ruşanu (foto), a declarat, la B1 TV, că va da statul român în judecată şi cere daune de 6,5 milioane de lei, pentru perioada în care a fost arestat în dosarul „ASF-Carpatica“. Ruşanu susţine că Traian Băsescu este principalul vinovat pentru arestarea sa.
Cele 6,5 milioane de lei reprezintă daune pentru „onorariile avocaţilor, indemnizaţia ca preşedinte ASF pentru perioada mandatului de cinci ani, din care a efectuat doar patru luni, şi o mică parte ca daune morale materiale“.
Acesta a mai afirmat că a fost achitat în cele patru capete de acuzare, deoarece fapta nu există, iar arestarea lui a venit la două zile după ce a declarat, la un post de televiziune, că inculparea sa nu are vreo legătură cu dosarul Astra-Carpatica. Dan Radu Ruşanu a fost arestat preventiv patru luni. Trei luni a stat apoi în arest la domiciliu, iar 11 luni a fost sub control judiciar.
Dan Radu Ruşanu a fost arestat preventiv pentru 11 fapte, printre care constituirea unui grup infracţional organizat şi influenţarea declaraţiilor, favorizarea făptuitorului în formă continuată, folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite. În iunie 2017, Ruşanu a fost achitat definitiv de instanţa supremă. Dan Radu Ruşanu are 67 de ani şi a fost deputat şi senator PNL, iar din anul 2013 a fost preşedinte al ASF. (A.Năstase)

Comentarii (9)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Vili Rupa spune:

  Este foarte bine că are curajul să ceară bani de la statul român , este salariul lunar primit de magistrații care l-au arestat nevinovat .

 2. Bota Pompiliu spune:

  As vrea sa gresesc, dar nu cred ca va primi mai mult de 20.000 euro.

 3. Credulu spune:

  Acest escroc ar trebui sa fie in pușcărie alaturi de alt bandit MOLoT,acestea au furat judetul Hunedoara timp de 12 ani.

 4. Machiavelli spune:

  Dirty dancing
  Excelenta, maestre, de ce sunteti nesimtit ?!
  Pai domnia voastra stie foarte bine ca masonul Tariceanu a dat ordin sa fiti eliminat pentru o vreme. Din pacate au observat si altii. Putini, dar totusi.
  De ce ne puneti pe noi, prostimea, sa platim jocurile voastre ?! Dirty dancing

 5. Frumosu spune:

  Severe de la distanta că este un hot,are tupeu Urangutani?

 6. Ion I. C. Pruteanu spune:

  A fost achitat. Dar, el însuși în cartea sa: Mai sunt judecători la Berlin, demonstrează concret că a fost un politician gen Viorel Hrebenciuc, adică sforar. Rezolva totul în culise prin combinații. Așa a făcut și cu rivalitatea Mircia-Moloț. Ar trebui să-i crape obrazul de rușine.

 7. Amigo 2 spune:

  Ce aveti cu omul…… ii dam banii.

 8. Ion I. C. Pruteanu spune:

  Lasă limbile pe dosul acestui sforar. Până la bani e cale lungă. DRR tot un nimuruc rămâne.

 9. Aligatoru cenusiu spune:

  Un escroc si un infractor sadea.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Medicul Bende Barna are câştig de cauză în procesul cu ANI

Medicul Bende Barna (foto) a înregistrat o primă victorie în procesul în care a cerut anularea raportului dat de Agenţia...

Bulina neagră, 22.01.2018

Mariana Drăgănesc, locuitoare a municipiului Petroşani Pentru că este suspectată că alături de alţi membri ai familiei ar fi coordonat...

Bulina albă, 22.01.2018

Dănuţ Buhăescu, primarul oraşului Uricani Pentru că şi-a mobilizat subordonaţii să sară în ajutorul familiilor dintr-un bloc al cărui acoperiş...

Închide