Actualitate

Medici şi asistente din judeţ migrează în strănătate

De 10 ani încoace, România se confruntă cu un exod al cadrelor medicale, zeci de mii de medici, asistente, stomatologi şi farmacişti părăsind ţara atraşi de salariile mai mari, dar şi de condiţiile mai bune de muncă din sistemele de sănătate ale statelor vest-europene.
În Occident, medicii găsesc un sistem bine pus la punct, au condiţiile la care au visat de când erau studenţi, şi, ceea ce e mai important, primesc şi salarii pe măsură. În Germania, de exemplu, un medic rezident este angajat cu un salariu de 4.500 de euro pe lună. Ca atare, se-nţelege de ce pleacă pe capete medicii dar şi asistentele din ţara noastră.
Acest exod al cadrelor medicale se simte, fireşte, şi în judeţul nostru. De pildă, chiar la Spitalul Judeţean din Deva există un deficit de medici şi asistente, susţine dr. Ioan Demeter, directorul medical al unităţii. „De anul trecut şi până în prezent au plecat de la noi din spital, în străinătate, doi medici şi două asistente. În ultimii ani au plecat, e adevărat multe cadre medicale de la noi. Pe anumite secţii avem probleme, de exemplu la Oncologie, unde sunt doar doi medici, la Terapie Intensivă ne mai trebuie cadre. Organizăm concursuri pentru posturile libere, dar nu prea vin candidaţi. În total, în spitalul devean lucrează 176 de medici şi 570 de asistente”, a declarat dr. Ioan Demeter, directorul medical al Spitalului Judeţean din Deva.
Dacă aici situaţia nu este, deocamdată, atât de rea, sunt spitale din judeţ unde deficitul de cadre medicale este mai mare. (S.Popa)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura