Actualitate

Medic care se ponta, lua banii, dar nu mergea la spital

Potrivit gddhd.ro, sunt audieri în Valea Jiului, într-un dosarul în care un medic de la spitalul din municipiul Lupeni a fost pontat mai mulți ani la rând, și a încasat salariile aferente, deși el nu mergea la serviciu.
„Trei angajați de la spital sunt ur­mă­riți penal pentru mai multe infracțiuni: înșelăciune, fals intelectual, uz de fals și complicitate”, declara în martie 2021, pentru Gazeta de dimineață, pro­curorul Robert Scorța, purtător de cuvânt al Parchetului de pe Lângă Ju­decătoria Petroșani.
„Nu este vorba despre pontaje fic­tive. Am demarat și noi o anchetă dis­ciplinară din care au rezultat absențe nemotivate. Contractul de muncă al me­dicului a fost desfăcut”, susținea la acel moment, pentru Gazeta de dimi­neață, managerul spitalului, Carmen Misaroși.
Medicul în cauză, Radu Ciocârlan, asis­tenta lui șefă care îl și ponta, dar și directorul financiar contabil, Simona Patalita, se află în fața procurorului de la Parchetul general care a sosit la Poliția Lupeni pentru a continua cer­ce­tările în acest caz.
Informațiile GDD arată că, de la momentul inițial în acest dosar au fost schimbate încadrările juridice. Un exemplu în acest sens este asistenta medicului care va da declarații în cali­tate de inculpat. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura