ActualitateFlash

Adolescentă răpită de o grupare de proxeneți

Fata în vârstă de 15 ani, din Hunedoara, a fost răpită de acasă de proxeneți și dusă într-o locuință pe raza județului Ialomița, unde ar fi trebuit să se prostitueze. Copila a refuzat acest lucru și a fost supusă la acte de tortură de către proxeneți, dar tot nu a cedat. În aceste condiții, unul dintre suspecți a violat-o.

Grup infracțional organizat
Procurorii DIICOT au efectuat re­cent cinci percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Ialomiţa şi Buzău, în cadrul anchetei de destructurare a grupării de proxeneți. În decembrie 2022, DIICOT anunţa efectuarea unor ample percheziţii în mai multe judeţe, la persoane bănuite că ar fi recrutat mai multe minore pe care le-ar fi obli­gat să se prostitueze. Cercetările vi­zau săvârşirea infracţiunilor de con­sti­tuire a unui grup infracţional orga­nizat, proxenetism, trafic de minori, act sexual cu un minor şi viol. DIICOT a extins cercetările pentru săvârşirea in­fracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, complicitate la trafic de minori şi proxenetism.

Fetele erau vânate pe rețelele sociale
Unul dintre membrii grupului a avut rolul de a racola minorele prin inter­me­diul unor rețele de socializare. Acesta folosea metoda ”Loverboy” iar apoi adolescentele erau forțate să se prostitueze. În vederea atragerii po­ten­țialilor clienți, membrii grupului au postat anunțuri telefonice pe diverse site-uri de internet. Concret, pro­cu­rorii caută trei persoane implicate în răpirea unei fete. „În ceea ce priveşte una dintre persoanele vătămate mi­nore, în vârstă de 15 ani, care a fost răpită de către membrii grupului de la adresa de domiciliu situată în judeţul Hunedoara, transportată şi, ulterior, cazată într-un apartament închiriat pe raza judeţului Ialomiţa, au fost exer­citate presiuni de natură fizică şi psihică (oferirea de băuturi alcoolice, inducerea ideii că activitatea de pros­tituţie este una sigură şi că din aceas­ta se obţin sume mari de bani, loviri repetate, lipsirea de libertate în mod ilegal prin încuierea sa în locuinţă etc.) în vederea determinării ei la practi­ca­rea prostituţiei. În condiţiile în care persoana vătămată minoră a refuzat în mod constant să practice prosti­tuţia, aceasta a fost violată de către unul dintre traficanţi”, precizau pro­curorii. În cazul unei alte minore, su­pusă, de asemenea, în mod frecvent unor agresiuni fizice, oamenii legi au reţinut că aceasta, pentru a-şi asigura scă­parea, ar fi încercat să fugă din apar­ta­mentul unde era obligată să întreţină relaţii sexuale, prin trecerea dintr-un balcon în altul situat la nivelul superior al clădirii unde era ţinută. (M. Gânju)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura