Medalii şi aplauze la Mondiale

11 x 1 cristian popa

Ciprian Marinuţ

Trei dintre cei patru sportivi de la clubul din Călan prezenţi la Campionatul Mondial de Taekwon-do din Argentina au reuşit să urce pe podium, iar liderul echipei, Cosmin Oprescu a fost aplaudat la scenă, deşi a pierdut în primul tur al probei sale favorite.

Jumătate din medaliile României
Sportivii de la clubul Taekwon-do Călan au cucerit trei dintre cele şase medalii (una de argint şi cinci de bronz) obţinute de delegaţia României la Campionatul Mondial din Argentina. Seniorii Cosmin Oprescu şi Alin Şpan au obţinut medalii de bronz cu echipa României în probele de tehnici speciale şi spargeri, iar juniorul Cristian Popa a smuls bronzul la individual, categoria 52 de kilograme. „Obiectivul echipei României era de 3-4 medalii, iar bilanţul nostru în Argentina a fost peste aşteptări. În plus, medaliile trebuia să fie mai strălucitoare, întrucât Cristian Popa a fost furat în mod barbar în meciul din semifinale cu reprezentantul Argentinei. Vom depune contestaţii la federaţia mondială, din cauza problemelor de arbitraj”, a spus Cristinel Popa, antrenorul sportivilor din Călan şi tehnician la echipa României. Singurul dintre cei patru sportivi din Călan care n-a urcat pe podium a fost Artur Meizel.

K.O. după 20 de secunde, dar aplaudat
Palmaresul României putea fi mai strălucitor, dacă vicecampionul mondial Cosmin Oprescu nu ar fi fost învins de o accidentare în competiţia individuală. Talentatul şi valorosul sportiv din Călan a suferit o accidentare la genunchi, înainte de plecarea în Argentina, iar în primul meci susţinut aceasta a recidivat. „Am luptat doar 20 de secunde, după care mi-a sărit genunchiul. Durerea a fost groaznică, dar aplauzele furtunoase ale tuturor celor prezenţi în sală care îmi ştiau valoarea m-au uns la suflet. A fost la fel ca şi atunci când am fost pe podiumul mondial”, a spus Cosmin Oprescu.

Medaliaţi încă de la debut
Doi dintre cei trei medaliaţi ai clubului din Călan, Alin Şpan şi Cristian Popa, sunt debutanţi la un campionat mondial, Cristian Popa fiind singurul care a urcat pe podium în probele individuale. „Cristi a luptat foarte bine şi a confirmat previziunile mele că va urma drumul lui Cosmin Oprescu devenind campion mondial. El a învins sportivi din Chile, Paraguay şi Canada, dar a pierdut în faţa sportivului din Argentina, după un meci cu probleme de arbitraj. Am convingerea că şi el şi Artur Meizel vor fi medaliaţi şi la seniori la următoarele Campionate Mondiale”, a spus Cristinel Popa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.