Sport

Medalii la Mondialele de Winter Triatlon

Sportivii din delegația României la Cam­pionatele Mondiale de Winter Triatlon desfășurate în Andorra, în perioada 3-6 fe­bruarie, au urcat de patru ori pe podiu­mul de premiere.

Doar peste 8 ani
Winter Triatlon este un sport nou, care are șanse mari să fie luat în calcul pentru următoarea ediție a Jocurilor Olimpice din iarnă, peste 4 ani, la Milano. În primă fază, este doar ca sport demonstrativ, dar care poate fi introdus cu drepturi egale în familia olimpică peste 8 ani.
Formată din 4 sportivi și 2 oficiali, de­le­gația României a produs câteva surprize. Clasările pe podium au venit în proba de winter duatlon, alergare și schi fond, unde Viorel Palici a cucerit argintul la masculin, iar Luisa Maria Rășină a obținut bronzul la feminin. Cei doi au fost aproape de medalie și la ștafeta mixtă, sosind pe locul 4.
La startul probei de Winter triatlon, aler­gare, mountain bike și schi fond, s-a aflat și Felix Duchampt, cel care a reprezentat în premieră România la triatlon tradițional la Jocurile Olimpice, anul trecut, la Tokyo.
Aflat la prima sa participare la o astfel de competiție, sportivul, în vârstă de 32 de ani, a încheiat pe locul 11, fiind devansat de co­legul său, Viorel Palici, venit pe 6. Pal­ma­resul a fost întregit de cele două medalii de aur cucerite la Winter Triatlon Para, com­pe­tiție rezervată persoanelor cu dizabilități, de către Robert Tămîrjan.
Președintele Federației Române de Triatlon, Vlad Stoica, a declarat:„Sunt rezul­ta­te formidabile și vin într-un moment po­trivit pentru federația noastră. Grație aces­tor performanțe, suntem și mai deciși să mergem mai departe cu winter triatlon în România și să-l dezvoltăm. Avem speranțe mari că vom fi reprezentanți la Jocurile Olimpice de la Milano, unde sunt șanse să fie introdus ca sport demonstrativ.
În plus, sperăm să fim prezenți la Jocurile Paralimpice de Iarnă prin Robert Tămîrjan. Pentru Felix a fost o experiență nouă și era normal să fie dificil, iar proba de mountain bike l-a luat puțin prin surprindere”, a spus Vlad Stoica.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura