Medalii de aur la Campionatul Mondial de Canotaj pentru juniori

După o ediţie de Campionat European de seniori cu şapte medalii în palmares, Federaţia Română de Canotaj a dat lovitura şi la Campionatele Mondiale de juniori de la Racice (Cehia). Ambarcaţiunile tricolore au încheiat competiţia câştigând două medalii de aur şi una de argint, ceea ce a situat România pe locul 4 în clasamentul general pe medalii (2-0-1), la egalitate cu ţara gazdă, Cehia. Primele trei locuri au fost ocupate de SUA (2-4-1), Italia (2-1-2) şi Marea Britanie (2-1-0).

Băieţii din echipajul de dublu rame, Florin Arteni-Fîntînariu şi Laurenţiu-Alexandru Danciu au făcut o cursă impecabilă şi s-au impus în 6:32,390, la numai o zecime de secundă în faţa germanilor E. Kun şi J. Angl.
A doua medalie de aur a venit de la Tabita Maftei (foto), în vârstă de 18 ani, care s-a impus în cea mai dură probă, cea de simplu, unde a condus din start şi nu a mai cedat până în final (7:32,340). Tabita Maftei calcă astfel pe urmele unor mari campioane ale canotajului românesc, care au obţinut medalii de aur în simplu, la competiţiile mari, precum Elisabeta Lipă, Sanda Toma sau Valeria Răcilă.
Medalia de bronz a fost cucerită de echipajul feminin de 8+1, care s-a clasat pe locul trei (6:31,190), după o cursă extrem de echilibrată şi disputată, în care jumătate din desfăşurarea ei au fost pe poziţie de argint. Primele două locuri au fost ocupate de Cehia şi SUA.
Echipajele tricolore s-au mai clasat de două ori pe locul 4: la 4 rame feminin şi la 4 rame masculin, iar la 4 vâsle masculin, sportivii noştrii s-au clasat pe locul 5 în finala probei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.