FlashSport

Medalii de aur în Italia

11 x 2 amelia racea

Ciprian Marinuţ

 Gimnasta Amelia Racea de la C.N.S. Cetate Deva a câştigat finala de la paralele a Grand Prix-ului de la Brindisi (Italia), iar Ana Porgras, noua lideră a lotului olimpic al României, s-a impus în finala de la bârnă.

A devansat două italience
Cea mai promiţătoare sportivă a C.N.S. Cetate Deva, Amelia Racea, a făcut încă o dată dovada talentului său. Sportiva antrenată de Nicolae Forminte şi Liliana Cozma a prezentat un exerciţiu complex şi curat la paralele şi s-a impus fără probleme în finala competiţiei din Italia, cu nota de 14,400. Sportiva de la CNS Cetate  a fost urmată în clasament de două gimnaste din Italia, Serena Lichetta (14,000) şi Emily Armi (13,350). Ana Porgras, medaliata cu bronz mondial la paralele, a onorat şi ea blazonul gimnasticii româneşti şi a câştigat aurul în finala de la bârnă. Pentru un exerciţiu cu grad mare de dificultate, executat fără ratare, Porgras, care va împlini azi 16 ani, a obţinut nota 14,950 şi le-a devansat pe Elisabetta Preziosa (Italia – 14,800) şi Vasiliki Millousi (Grecia – 14,550).

Racea, favorită la titlul de sportiva anului
Performanţele obţinute în acest an i-au adus Ameliei Racea titlul de sportiva numărul unu a clubului C.N.S. „Cetate” Deva şi postura de favorită la titlul de sportiva hunedoreană a anului 2009. Aflată în ultimul an de juniorat, dar cu numeroase medalii naţionale şi internaţionale la senioare, Racea are mari şanse să confirme dominaţia tradiţională a gimnasticii asupra topului anual al sportivilor hunedoreni. „Racea are două medalii de argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Finlanda, patru medalii de aur la Trofeo International Citta di Lugano din Italia, un loc cinci la Tyson American Cup şi multe medalii la naţionalele de senioare”, a spus Adrian Liga, directorul CNS „Cetate” Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura